Wednesday, 29 April 2020

Good Bye Mike


Terkejut.
Patutla email asyik bounced back.
Christmas card tak berbalas. 

No one told me.



Mike will remain in our hearts forever,x.
Photobucket

Monday, 13 April 2020

Work from Home - MCO style

Personally, I dont have problem with work from home. Masa buat PhD dulu, saya mmg work from home, once in two weeks baru jumpa Mike, tapi kalau ada urgent matter, twice a week pun pernah naik ke Birm. Masa tu hanya ada Yaya. Yaya kami pi hantaq nursery 9am-5pm, nursery fee mmg masyaAllah sisturrr! Balik je nursery, yaya mandi, dinner and tgk tv. Pukul 7pm++ dia dah tdo. So saya mmg pulun 10am-4pm buat kerja, sambung balik 9pm-1/2am. I dont have problem baju tak lipat lagi, tak masak lagi, so tak buleh buat kerja, mmg takde. Asalkan sink kosong and rumah tak sepah sgt, good enough for me. 

Tapi zaman MCO ni lain ye, anak2 berkepit and you got to do works too. So usaha buat apa la yg boleh, yg mana pending works kita usaha habiskan, annual kpi jgn dilupakan. Maybe in a day, out of 6 hours in front of the notebook, 2 hours of productive time only, it’s okay. Kita cuba k, penyakit procrastinate tu buang jauh2 please. 

At the same time, enjoy your time with the loved ones, gomoii budak2 lebih sikit naa.

-Copy dari FB diri sendiri, tengah try tulis paper nihh, ingat senang ke tulis paper sambil tgh play Victorius as the background, dugaan......

Photobucket

Thursday, 9 April 2020

Implikasi

Benda yang aku belajar sepanjang pegang this post adalah


Implikasi


Kau bagi arahan, ko kena pikir implikasi.
Bukan satu angle, tapi dari semua angle.


Kalau tak


Mmg kau layak dicerca

Photobucket

Wednesday, 8 April 2020

Work from Home

Agak seksa la
Agak seksa nak fokus
Tau - tau je la jadik academician kan

Ko bukan tgk teaching and learning je
Ko bukan tgk research je
Ko bukan tgk budak postgraduate je
Ko bukan tgk budak Final Year Project undergraduate je
Ko bukan kena tgk publication je
Ko bukan kena pikir hal admin je

Ko kena pikir semua benda ni..

Tapi ko work from home
Anak menempel bersama-sama

Tabahlah rakan - rakan semua.



Photobucket

Tuesday, 7 April 2020

Jangan Jadi Manusia yang Di Cerca

Di zaman COVID-19 ni, baikla korang duduk rumah ya.

Jangan nak merempit,
jangan nak melepak.

Duduk rumah ya.

Photobucket