Wednesday, 7 October 2015

The System

Pagi tadi, masa tgh peak hour, mak bapak nak pegi kerja, anak2 nak pegi sekolah, kereta mmg banyak atas jalanraya. 

Nampak pulak cikgu omputih sekolah Yaya tgh drive Unser dia tu. Yaya ckp "he is the running coach", muka boleh tahan hensem.

Tapi dia punya skill bawak kereta tu mmg dah sama level dengan Malaysians. 

Masa duduk Hengland dulu, selalu kite ni puji "eh omputih ni, bawak berhemah sungguh la, takde accident, takde rempit2".


Sebenarnya sistem dkt sana tu yg ganas. Speed camera bersepah tapi mmg kita tau ada camera dkt situ. Pastu saman mmg takde discount.


Makna kata bukanlah orang disana yg berdisiplin, tapi sistem mereka yg susah beno nak ditipu.

Tapi kita untung, kalau kena saman, boleh tunggu sampai PDRM announce nak bagi discount, baru kita berlumba2 gi bayar, tak gitu?

Untunglahhhhh.


Photobucket

1 comment:

Kakizan Omar said...

betul sangat tu.. hehehe

Related Posts with Thumbnails