Wednesday, 18 February 2015

The Best Reporter/News goes to...

Gitu ye temah sekalian.
Apa2 la berita bonus dpt ke, kematian ke, accident ke, berlumba2 org nak laporkan pada group whatsapps masing2.
Konsepnya sharing is caring.
Tapi Masing2 nak tunjuk sapa paling cepat,sapa paling up to date.
Tapi kadang2 terlupa pulak nak check sohih ke tidak berita tu.
Bila ditegur share berita/gambar mengarut, dijawabnya kita "ala, gambar je punnn".
Fitnah ke tidak, itu belakang kira katanya.


Meh sini aku buat cerita pasal ko, semua org cerita pasal ko, siap share tanpa usul periksa, org baling molotov kat rumah ko sbb terkesan dgn cerita yg aku buat, rumah ko terbakar, mahu?  


Sekarang, sapa mahu tanggungjawab?

2 comments:

Siti Fatimah said...

ko seru nama aku ke tu? aku tak penah ada whatsapp ko.. :D

che nor said...

Assalam..Setuju dgn apa yg you ckp. Kalau forward kat whattsap tu, tak pernah nak check kesahihan fakta.Benda yg tak logik pun nk share e.g letak fridge magnet kat fridge boleh menyebabkan cancer.Apakah ??? Kuat sgt ke radiation pada frigde magnet tu. Naik flight lg kuat radiation kot.

Related Posts with Thumbnails