Saturday, 19 July 2014

#MH17:Aku ke yg tak paham

Memang gomen Malaysia dah kawtim eh dgn pihak yg shot the missile tu eh? Mmg gomen dah pilih "eh ko tlg tembak MH17 eh?".
Dah tu, knapa ada yg blame gomen pasal MH17?  
Kiranya mcm ko jatuh sebab kawan ko tolak ko, tapi org yg tgk ko jatuh tu pegi blame parents ko.
Pelik tak?



Dah suratan nye begitu.
Mmg pahit. Sedih. Sayu.
Itulah qada' dan qadar.

1 comment:

Liyana Sohaime said...

Dr. Lurpak, pemahaman kita sama, i rasa rakyat mesia yg lain je tak paham, dah mentaliti sikit2 blame gomen, ketebang kene tembak kat ukraine pon salah gomen gak.. agaknya klu kucing diorg beranak pon gomen gak yg salah.. nasib baik israel serang palestine diorg tak salahkan gomen mesia, tp tu pon ada i baca yg komen kat fb kenapa kita tak hantar troops serang israel utk tolong palestine, klu kata otak letak kat lutut kang marah..tu kat sabah tu pon tak settle ada hati nak serang israel, klu kata otak letak kat lutut kang marah..haih..sekian luahan perasaan kat sini..

Related Posts with Thumbnails