Monday, 16 June 2014

Perfect

Umur 20-25: grad, kerja best, ada boyfriend/girlfriend

25-30: kawin, beranak, kumpul harta and bdn still slim

30-40an: excel in career, more harta and bdn still slim

40-50an: pegi umrah/haji walau sekali, anak semuanya menjadi

Kalau tak tick every single thing, confirm org dok tanya/ ckp

"Si jenab tu umur dah 35, rumah sendiri pun takde jahh, dokla menempel dkt umah mak pak dia"* cakap sambil cebek bibir*

"Kesian kan harihodin tu kan, laki bini pegawai, tapi takde anak, agaknye bile balik dari opis, tgk fail je, tu pasal tak beranak" *ckp sambil juih bibir*

Gitueeww uols


tapi kenapa tak mo sedar eh, kita bukan sempurna, janji hidup ini rasa contented sudahla siah oiiiii

9 comments:

Adi Solikin said...

Kalau dah kawin ada anak satu mesti ada yg tanya xnak tambah anak lagi ke.
Pemikiran kritis x bertempat.

sweet tooth said...

DLL, Bila la agaknya org nak ingat yg harta, anak etc tu rezeki kurniaan Allah... susah nak jawab bila org tanya 'bila nak dapat anak???'... hhuhuuuhu....

Liyana Sohaime said...

mak jemah sgt dialog2 itew, rasa cam nak ckp kat set2 mak jemah ni 'mind ur own business bleh tak?!' gitew

che nor said...

salam kenal sis, subhnallah you nailed it! I like :D

DeLancrettLurpak said...

Adi Solikin ,

weh, nak aku ajorkan, kalau org tanya gitu, tanya balik "akak bile nak mengadap ilahi?" haaa.. itu semua Tuhan lewww

DeLancrettLurpak said...

sweet tooth,

ice breaker question katanya.. tapi haram tak sesuai langsung, khennnn

DeLancrettLurpak said...

Liyana Sohaime,

khenn, merasa libasan rambut mak hayam ni karangggg.. hahahaha

DeLancrettLurpak said...

che nor,

haha, geram kekdahnya deknon.. hahaha

ZuNas77 said...

Amboi..beberapa kali di tekankan bab badan slim..iyer, bila dah beranak pinak agak imposible nak badan mcm Heidi Klum. hehehe..

Related Posts with Thumbnails