Wednesday, 5 March 2014

Menu Berpantang

Duduk spital 3 hari 2 mlm. Spital ni bukan kira org tgh pantang, dia belasah bg telur dgn kobis, ish. Kalau ikut pantang omputih, bolehla belasah. Tapi tu la telur kan, takut gatal tmpt yg kena stitch tu.

Hari ke-3 balik rumah, takda org pun dkt rumah, ye lah dah rumah sendiri, takkanlah jiran sebelah duduk rumah aku lak khennnn. so T-Bag kena pakai apron la, dia hidangkan nasik putih, steam broccoli dan serunding ikan bilis+halia (sponsored by Kak Sue). Dia dgn Yaya mkn nasik putih, steam broccoli dgn hard boiled egg, sempoi, janji kenyang. 

Hari ke-4 baru makcik kpd T-Bag dtg tlg masak. Dia dtg pagi and balik tghari. So dpt la mkn sup daging dan sawi pahit goreng halia. 

Hari ke -5, makcik and mak T-Bag
masakkan ikan bawal putih panggang dan sawi pahit goreng halia. 

Dan hari ni, daging masak lada hitam dan broccoli steam. 


Tetiap hari pun mkn serunding halia+ okan bilis, sedapp. Awas! Jgn mkn guna tgn, sebab dikhuatiri bertambah2 nasik, hihihi, so mkn dgn sudu kurang sket nikmat.

Tapi yg tak buleh blah adalah kena mkn ini: 

Pati ikan haruan.


Nakharooom OK rasa dia. Kenapalah takde perisa toffee nut kerr, isk!

Sekian laporan dari orang yg sedang berpantang dgn ucapan: berpantanglah anda dan jgn pula anda pantang tgk!

4 comments:

Laalaa said...

sis,

kalau bercinta nk minum pati haruan, rendam botol tu, dgn air panas. kurang sikit baunya.

Hanim said...

Selamat berpantang dr mim. Sy pun bru habis pntang on 1st march. Yg plg xtahan pantang adalah minum ais. Panassssss...

Cik Kiah said...

Congrats u!!!

zakirah said...

masa saya dulu mertua masakkan sup ikan haruan yg fresh. and she puts a lot of ginger. sedap. bertambah2 nasik hahahaa lagi sedap mkn ikan dia dari patinya. tapi ikan kena fresh la kalau tak fresh tak best. nasib baik duduk kg. dapatla haruan fresh

Related Posts with Thumbnails