Wednesday, 19 February 2014

Bodow

Saya start berinteraksi secara serious dengan lecturer2 saya dulu masa saya dah dapat majoring. Lepas tu kena pulak buat Final Year Project kan, so dah tentu mmg asik berlegar2 je dkt lab. Selalu gak la saya melepak dengan lecturer2, kadang dkt kedai mamak sampai pagi, kadang dkt fakulti pun sampai pagi. Lepak ramai2, belajar macam2.


Walaupun dah melepak macam tu, saya tetap hormat lecturer saya. Tak pernah rasanya saya asik2 hantar email, tanya benda yg "lu pikirlah sendiri". Student zaman sekarang tidak okeh, asik2 email, kelas start bila pun nak email tanya, kau tak buleh ke terpacak je dkt dalam kelas, tunggu lecturer. 


Oh, lupe pulak. Masa ko lagi berharga sebab ko busy nak tweet sana sini, khennn.



Dan benda penting yang saya belajar masa saya melepak dgn lecturer2 saya dulu, kalau ko taktau sesuatu benda, mengaku je la ko bodow, tak salah mengaku bodow tapi jangan lah dah tau bodow, pemalas la pulak. 



Rendah kan ego, sebab kau yang nak belajar kan.
Kalau ko genius giler, ko nak berlagak, nak melahar orang, sukati la khen.


Khidmat pesanan masyarakat kepada student yang pemalas. 



Photobucket

10 comments:

Irfa said...

hihi
bodow takpe
jangan sombong bodow
itu xleh tolong dah

monstorious wife said...

sama la kat sini student2 UG tu... tiap2 mggu lecturer yg tggu diorg bukan diorh yg tggu lecturer. Budak2 zaman sekarang......

CikSengal said...

tadi dalam kelas, aku dah siap2 bukak ceramah ni pasal ni.. budak2 sekarang ni tatau lah apa yang ada dalam kepala diorang..

Sidratul Muntaha said...

maan2 u same je
klu dlm uia ni lagi la
student foreigner thu nak debate je
nak argue je
cikgu kdg2 mcm bingai ko bodohkan
nak2 klu lecturer local
tak respek lansung
mcm bwh kaki je
tpi dpt kat aku
sorry
aku technician
ko msuk lab aku
buat elok2
ko kuang ajo
bermabus
ko nak report dean?
gi la
pedulik hape aku
ko tabur periuk nasi aku, esok lusa jgn sedih tahap gaban kenapa ko tak lulus2.
ko dtg nak belajo, buatlah kawan..
bukan dtg belajo cari musuh

Noni said...

Pergh... mana2 ke macam ni? ingatkan kat uitm jek. Hehehehe.

DeLancrettLurpak said...

Irfa,

Kalau dah bodow sombong, sampai bile takkan senang, kecuali lucky gilewww

DeLancrettLurpak said...

monstorious wife,

eh omputihs mmg, mmg hidup dia mcm motto Nora Danish "kita enjoyyyy!"

DeLancrettLurpak said...

CikSengal,

Dlm otak budak2 sekarang, "eh tweet weh, lecturer ni sengal taknak bagi markah lebih", tu je la kotttt

DeLancrettLurpak said...

Sidratul Muntaha,

Biasanya foreigner mmg gitu, kurang respect dan kurang vocab English, so gabungan ini mmg la jahanam sikit la bila effectnya.. hihiihi

DeLancrettLurpak said...

Noni,

mana2 je sama kot, maybe kurang sikit dkt Research Univ kott.. kot laaa

Related Posts with Thumbnails