Sunday, 29 September 2013

Queue

Rakyat Mesia skang, mmg dah pandai beratur, training kat sekolah kot, tapi ingat le pesan cikgu, tangan letak bahu org dpn, hihihi, so bile berdiri takde le rasa bergesel mcm pegi pasar gesel je tawww...


Tapi kan, kalu agak2 nak order food dkt self-service restaurant, especially fast food tu, takbuleh ke pikir siap2 before beratur, oh ni tak ok, masa dkt depan cashier tu la ko baru nak " emm.. Emmm..",  dah nama fast food, orang lain nak cepat la dollll. Sama gak masa dkt ATM machine atau carpark ticket machine, dah sampai turn kau, masa tu la ko nak kelebet handbag besar ko tu nak carik ATM card/car park ticket, nonoyyy sungguh.


Kalau dkt counter yg pakai sistem nombor tu pulak, ada jenis manusia kalu nak buat satu je urusan pun dkt counter, yg mak tekan ambik no, apak pun sama, cucu pun gatal gak, sampai 2-3 number satu family pegang. Pastu bile nombor tu dipanggil, of course la takde org turn up sbb dia pakai no yg awal lagi, so org yg baru dtg dan ada no belakang gileee, gi dkt counter ckp "eh nombor ni takda orang, buleh buatkan saya punya urusan tak?", ewah ewahh byk cantek ko, yg orang lain dtg sebelum ko ni sabo je tunggu turn, dahla ko baru dtg, haishhh!

Tu belum lagi dkt kes, sorang je beratur nak beli food, sampai dkt cashier, ada 5 kawan dia menempel sama, dan mcm biasa bergurau2 dulu before order, eeee...


9 comments:

ct sarah said...

hai kak...betul tu kak...org malaysia memang camni. lagi satu dah sampai kat toll baru terhegeh-hegeh cari duit. mendatangkn amarah sungguh.

Mak Piah said...

Saya telah lama menentang orang yang errrmmm errr... u nak makan apa eh ... yang sepanjang beratur tu duk pegang telur dalam poket tu tak terfikir lah nak order apa...:P:P

* alu manas *

x MP

AGAS said...

I pernah kena(I silap lorong sebenarnya) balik dari Johor, 1 hambaAllah tu nak bayar tol, lama benor tak siap-siap. Hangat hati weh.Tetiba tengok dia kena bayar RM300. Terkejut beruk I kat belakang kereta tu. Ghopernya hambaAllah tu hilang tiket transit tol tu. Mulut I gatal pergi tanya kat tol girl tu...huhuhu busy body of me.

Pengajaran utk saya. Nasib baik saya tak potong queue, sekali tengok terbang duit RM300 gitu je

Liyana Sohaime said...

ahahahahahahaha
Dr. Lurpak..i feel u..
:D

DeLancrettLurpak said...

ct sarah,

baru lah dia kelebet sana sini carik tiket tu, nak bukak wallet lagi, eeee

DeLancrettLurpak said...

Mak Piah,

nya megang telur nya untuk cari idea apa kei makan ri ya... dari telur naik ke otak, wakakakaka!

DeLancrettLurpak said...

AGAS,

300 ke kak!!! Humang aiii!!! Mahalnye.. Kalau saya, dah terduduk tepi tu, 300 leh makan seafood besar-besaran hihihihhi, makan je ingat saya ni, heehee

DeLancrettLurpak said...

Liyana Sohaime,


Sentap tauuu dgn diorg ni, bikin panas ajee

Khamsi Abdullah said...

Haha...nak best dekat ngan tol plaza, card tol pulak hilang...orang belakang mesti hangen...ngehehe.

pernah kena sebagai 'orang belakang'.. lols

Related Posts with Thumbnails