Wednesday, 11 September 2013

Penyakit MALAS


Malas nak mandi, hati kau senang, hati orang lain adalah seperti nak baling kau dalam sungai.
Malas nak makan, eh kesian sungguh kan, ish ish ish...
Malas nak bekerja...


Penat mak bapak hantar ko pegi sekolah, dah ada sijil bagai, kerja la hoii, kalau ko anak orang kaya, ada apa hal, kalau bukan anak orang kaya, acaner wehh..
Takda rasa simpati kepada mak bapak ke..
Dok la menebeng dkt rumah, tgk cerita korea tak abis-abis (eh ni true story tau, mmg budak tu asik tgk korea, bukan main petik jek sebab mmg aku tak suka drama korea, kehkehkeh)..
Lepas tgk movie/drama, ko bantai pulak main game..
Main game guna laptop yg mak bapak ko bagi sebab kau menggeletis mintak kekonon senang nak study masa buat diploma dulu..


Memang la ko low maintenance, ada apa hal pasal makan kan, makan je le mak masak apa..
Tapi ajaib ek, acaner ada beras, ikan, sayur dkt rumah ko ek
Mungkin mak ko adalah tok moh, tetiba je ada beras walaupun takde sawah, wow!



Ada otak pikir le deyyyy!!!



Photobucket

3 comments:

captainlukman said...

Org camtu malas nak complaint sbb apa alasan nk study kena ada gadget bagus konon utk syllabus belajar. Dah kalu mok Pok mu miskin ada ke duit nak beli MacBook?

Panas nyaaaaa

DeLancrettLurpak said...

captainlukman,

bedo'oh je bebudok ni haa.. yg benonye nak nengok drama korea dkt laptop... hishh..

Khamsi Abdullah said...

Hellow! sy ada kenal sama itu lebey kurang juga budak punya perangai.. apaknya tak dapat gaji dekat tiga bulan (punca tidak dikeetahui..Dato' sengkek kot)tapi anaknya dengan kntrol emsem, mintak iPhone 4S sbgai adiah hr jadi. Dapat tuuuuuuu... tapi bil astro dan tepon kena potong sebab apaknya tak cukup duit. nasib bil lektrik dan air xkena sekali..huihhhh berasap palo den

Related Posts with Thumbnails