Tuesday, 23 July 2013

What Not To Wear For Raya


Bukan lah nak jadik fashion police ye uols, ni haa, terbaca dkt news today.
Saya tak layak pun nak jadik whatever related to fashion, sebab saya sendiri pun malas nak berfashion bagai, hihihihi


Five handy tips katanya: 

1. Be respectful to your hosts – ditch the skin-baring outfits for more conservative clothing. Instead of halter tops, strapless dresses and miniskirts, opt for longer sleeves and skirts or pants.
Mmg agak kampung lah diriku sebab tak pernah pulak tgk orang pi raya pakai miniskirts kecuali bebudak yg tidak puberty lagi.  Eh ye ke ada weh? And halterneck dresses, aje gile?


2. Avoid being too flashy or radical – sure, cutouts, shredded hemlines and fishnet stockings
Kalau ko nak attention from the crowds masa open house boleh la coba pakai.. Pastu jgn lak ko cakap "eee, apa ni, orang asik tgk aku ni, eeee"


3. Be mindful of transparent or sheer clothing 
Kebaya rosnah mat aris!!!! Hehehehehe. 


4.  Go easy on the make-up.
To adik keje KFC Riverside, the blusher, please, tone it down. Akak nak beli chicky meal utk Yaya, nasib baik tak cakap "blusher satu", akak terus confuse kedai KFC ke bodyshop ni haa.. Tolong eh, kalau dah raya malam2, tone the make up down, akak kang tak pasal2 ingat ada hantu kak limah.


5. When choosing colours and fabric, choose wisely.
B.O. Pitaaaaaammm!!! Kau pakai kain organza bertatahkan kristal swarovski, menghelit abis, tapi kalau dah body odour serupa bau soup gear box (slurpsss!!!), takyah la weh. Malaysia is panas, agak2 la sikit kan. 



Akak ni deknon, nak raya pakai jubah je uols, senang nak melantak, kalau orang bising2 akak gemok, akak cakap je pregnant, bolehla akak membelasah makanan secara terang-terangan, kehkehkeh.


 Korang dah beli baju raya?
Photobucket

9 comments:

Kazaztan Team said...

saya belom...

AiTotYati Mat said...

dah bli. bli online je. mls nk bersesak2 kt shopping mall atau bazar ramadhan cari baju raya

@nannoor said...

ahaha.
aku dah beli kat HCM tu hari. setel.
baju raya sepesen ajelah dgn makcik2 kakak2 yg sama2 borong baju raya kat hcm tu hari. :D

Ribbon Circus said...

Kat sini ada je weh..time raya baju kebaya kebarung kurung tu seme dah fusion..dah jadik ala2 dress dah.. so sakit matta memandang.. jarang satu hal.. singkat satu hal.. ketat lagi..isk isk

DeLancrettLurpak said...

Kazaztan Team,

beli last minute la baru thrill ek

DeLancrettLurpak said...

AiTotYati Mat,

Ko slim tak pe la kot, aku kena tempah, kalau tak, ada yg kain tersekat dkt bam bam, hehehehe

DeLancrettLurpak said...

Nanoor,

Make sure tak pergi rumah yg sama tau.. kang tak pasal boria.. hehehe

DeLancrettLurpak said...

Ribbon Circus,

wah wah, aku nak g raya singapore la, heheheheh

Izuan Kunang-Kunang said...

Tahun ni aku pakai sari!

Related Posts with Thumbnails