Monday, 29 July 2013

Ini Kali..

Pregnancy kali ni mmg lain sikit ye uols. 

Masa pregnantkan Yaya dulu kan, sembelit mmg teruk la gak. Bayangkan selera ko mcm naga, tetiba ko takleh berak. Abis mcmana kan, mmg onar sungguh. Tapi tu je la, takde muntah2. Cuma towards the end of pregnancy, kenalah diabetic, pastu mkn durian kena asthma. Kulit muka takda masalah, ok jeww.


Tapi ini kali, seksa hoiiiii!


Baru merasa morning sickness. Nasib baik start masa 16 ramadhan, merasa jugak saya posa. Kalau tak muntah, takpela posa kan. Tapi ni stok loya, muntah dan bdn lembik. Amazingly, selera mkn mcm biasa, menaga! Tapi takleh mkn byk2, rasa mcm full pulak perut. Baru 2 months, perut dah mcm 5 months, hihihi. Muka pulak mmg hazabedahhhhh! Jerawat menggila. Pastu I notice, level annoyed yg tinggi boleh menyebabkan loya dan seterusnya muntah.



Saya pi kedai tilam, carik tilam la kan, takkan la carik baju khenn. Diorg letak tilam dkt level 3, and kedai tu takde lift, dan aku pulak mmg bdn tgh tak sedap. So naik la tingkat 3, saya ckp, saya nak tilam lebarnya 32 inches, panjang tak kesah sbb katil Yaya tu jenis expandable. Si tukang jual kata diorg jual paling kecik 3 kaki. Dia ulang "kami ada tilam single 3 kaki dan 3 kaki setengah" 75 kali okehhh! Saya mmg sgt annoyed, bukannya dia nak offer ambik measurement tape ke hapa, padahal dah suruh dia amik tape,  asikla ulang2 ckp benda yg sama, last sekali aku gi convert je google. Dahlah line 3g mcm longkang. Saya terus keluar kedai, suruh laki ku bwk ke Petronas, pegi muntah. Muntah sbb annoyed sgt! Lepas muntah, beli roti vanilla dan mkn, hihihi.



Sekarang, sedara mara sepupu sepapat anak buah patut tahu, aku muntah kalu aku annoyed. Dan masa raya kang, try la buat diriku annoyed, aku muntah tang tu jugek... 



7 comments:

AiTotYati Mat said...

hahahha terbaikkkkk la muntah sbb annoyed.

Dr Mim, jaga diri bebaik ye.
kirim salam sama yaya

Noni said...

Congrates Kak!

.. said...

42 inches = 3 kaki setengah la ..

Adi Solikin said...

Tahniah kak :)

Tapi saya yg tak mengandung ni pun selalu je rasa annoyed smpai nak muntah. Over kah aku?? Huahuaa

umimiqdad said...

tahniah & take care dear...

p/s:apa komen "yaya hengland" dah nak jadi abang?

AGAS said...

Tahniah atas kurniaan Allah tu.

Zaman I pegnen,seboleh bolehnya I tak kuar rumah sbb selalu muntah bila annoyed. Orang keliling cakap I anti sosial.

Cam mana pun raya nanti pakai baju lawa-lawa, bila annoyed takkan nak muntah lagi nanti muntah terkena baju lawa bau muntah...lagi annoyed bhahaha

tarikh nafas panjang, tarik nafas panjang bila annoyed

Nurul A said...

sangat annoyed dgn kedai yg cust service cam hampeh....mmg wajar u muntah :)

Related Posts with Thumbnails