Wednesday, 31 July 2013

Cuba Ko yang Kena Kannn?

Saya bukanlah pencinta binatang, sbb saya adalah allergic dgn bulus. Mungkin mink fur saya tak allergic lah, hihihi.

Anyway, saya juga tidak kejam seperti  simbah binatang dgn ayo panas atau sepak guna kasut Dr Cardin. 

Tapi saya tidak suka tengok stray cats or dogs, they deserve a home gituhhh, tapi dah nama the dogs and cats tak mkn ubat perancang, so anak diorg mmg alahai byk bebenooo, sapa la nak bela ye dok.

Kot ye pun nak bg rumah to the binatang, idok le cenggini ye. Yg ni dkt kawasan kejiranan rumah saya.




Kandang anjing ni betol2 dpn rumah besauuu, besau gila ok rumah tu. Saya rasa tujuan tuan rumah letak kekonon nak suruh jaga rumah la kot. Mmg la spacious kot kandang ni, tapi kalu dah panas gile di tengahari, sejok kalu hujan, lom kira jerebu lagi, tak kesian ke hoiii. 


Cer dia yg kita kurung cenggitu, rasa apakah? Rasa sedapppp?

9 comments:

JunAina said...

Binatang pun hidup juga. Kesian.

Amin A. R said...

samalah jua yang membela ayam, tapi bagi makan nasik basi... :)

Tijah said...

Dia ingat minatang mcm keta kot. Ada garaj, kasi atap sikit sudeh.

AGAS said...

Silap hari bulan anjing/kucing dia tu kena heat stroke. Kan dan membunuh nama nye tuh

Hai binatang, gitulah nasib

DeLancrettLurpak said...

JunAina,

Kami kalu lalu situ, mesti rasa kesian sgt dkt anjing tu.. muka anjing tu mmg sedih wehhh

DeLancrettLurpak said...

Amin A.R.

Kannn? eh ayam tu tak sakit perut, ke kalau ayam tu berak cair maksudnya sakit perut?

DeLancrettLurpak said...

Tijah,

Ini namanya ambik sonang...

DeLancrettLurpak said...

AGAS,

kann, tak terpikir ke hapa kan? Isk!

Cik Kiah said...

Sila laporkan pada SPCA Kuching!

Related Posts with Thumbnails