Thursday, 11 July 2013

1st Ramadhan


Salam Ramadhan uols.


Dah lama kan tak posa kat Mesia, so sgt excited juga la, tapi excited dlm jet lag. Rasanya baru betol kot tdo kami malam tadi.


Disebabkan masalah petiais, rumah kami takda bahan basah nak dimasak, yg ada telur jek weh. Ingat nak masak nasi lemak je, sekali tgk ikan bilis pun terkorban juga. Kacang pun dah abis. Alamak! Tukar plan lah. Disebabkan 1st day posa, kami pun berbuka la di rumah MIL saya. Tapi MIL saya baru balik spital, adalah mengundang bencana kalau ko suruh dia masak kan, kesian dia kan. So, mari kita pegi bazar Ramadhan Matang. Merasa la pegi bazar Ramadhan pukul 6.10pm, rupa kuih yg tinggal utk dibeli adalah tidak semenggah je, takde apa yg boleh dibeli okeh. Semua jenis nasik dah abis, roti john pulak bersusun orang weh nak beli, sedih okeh, pengalaman yg indah sgtttt.


Dkt seberang bazar ramadhan tu ada KFC.
So kami bukak posa dgn KFC jew, bosan gila kot.
Tapi okla kan, dari kena buka makan buah kurma je.


Sampai dkt rumah MIL saya mmg tepat2 waktu azan, sobs sobs.


Hari ni pun Insya-ALLAH ke rumah MIL sebab dia masak, ahaks!
Cuma kena gi beli kuih je la.
Ok bye, nak buat kerja.hehehe.

Photobucket

1 comment:

Kniedaz said...

alahai..kalau gi bazaar makanan dah takde bosan kan..semalam pun terkena macam tu..first day puasa diorang beli nak melahap gamaknya

Related Posts with Thumbnails