Friday, 7 June 2013

Live in the Past


Some people choose to dwell on their past memories gituh, all the time. 


Ye la, ko kan dulu cantek. Setiap kali ada program Request dari kelab PUM (program usahawan muda) ko la yg akan dpt selambak bunga, selambak kad dan juga lagu2 yg ditujukan khas utk ko. Wah wah wah, best nya hidup ini. Tapi sebab dah kertu, kerja ko adalah mengingatkan diri sendiri dan paling parah orang lain jugak betapa gorgeous dirimu 10 tahun yang lepas, diulangi, 10 tahun yg lepas. 


Pas tu ada tu pulak, mmg selalu masuk competition marathon/merentas desa masa muda-muda dulu, acara balapan 1500meter, pastu dia pun feeling sgt dpt mengekal rekod yg sama walaupun umurnya dah 31 tahun dan berdiameter lagi besar dari kuali asteruk (aku lettewwww), padahal pancitttttttt!


It is true that our past has made us who we are today. Cherish the good times and made peace with the bad times, live the moment lah pulak. Kalu dok live in the past gituh, it's like you have nothing interesting in your present life. Lebih memudaratkan lagi, if you stop doing something good for your present and future life. 



Tapi kalau sesekali nak feeling 22, apalah salahnya, mcm si Makji, MakPiah and Cik Kiah tu, feeling 22 la tu makan banyak sushi tak ajak orang, kehkehkeh, I is jelly, ingat daku dalam datingan mu ittew...


Photobucket

1 comment:

T said...

I don’t live in the past, mainly because it sucked big time. I still get nightmares about it and it still gives me chills to think about my pre-college days. While I like my life now, I still cannot come to term with my age. Macam lawak je bila tulis umur berapa, and thinking that I used to associate my current age with orang “dewasa.”

Sometimes, I feel so sad/pity for people that says their best time in life was in High School. Sorry, life goes on.

Related Posts with Thumbnails