Friday, 10 May 2013

Red Velvet Cupcakes

Ye, saya suka buat benda cenggini, tapi takdak orang suka makan kek pung kat rumah ni haa, T-Bag tak berapa gemor kek2 moden cenggini, Yaya akan makan sebijik saja, saya pun makan sebijik sahajo, sebab tu bila teringin nak buat, kena tunggu ada orang yg boleh dijadikan mangsa utk makan hehehehe.


RED VELVET CUPCAKES (Source)

Ingredients: 
1/2 cup butter
1 1/2 teaspoons baking soda
1 1/2 cups white sugar
2 eggs
2 cups all-purpose flour
1 tablespoon distilled white vinegar
1 cup buttermilk
1/3 cup unsweetened cocoa powder
1 teaspoon vanilla extract
1 fluid ounce red food coloring
1 teaspoon salt

Methods: 
1. Preheat oven to 350 degrees F (175 degrees C). Grease two 12 cup muffin pans or line with 20 paper baking cups.
2. In a large bowl, beat the butter and sugar with an electric mixer until light and fluffy. Mix in the eggs, buttermilk, red food coloring and vanilla. Stir in the baking soda and vinegar. Combine the flour, cocoa powder and salt; stir into the batter just until blended. Spoon the batter into the prepared cups, dividing evenly.
3. Bake in the preheated oven until the tops spring back when lightly pressed, 20 to 25 minutes. Cool in the pan set over a wire rack. When cool, arrange the cupcakes on a serving platter and frost with desired frosting.



Cream Cheese Frosting
2 x 227 grams cream cheese, room temperature
1 cup of confectioners' (icing or powdered) sugar, sifted
1 1/2cups (360ml) heavy whipping cream (Dkt UK, saya pakai double cream tesco tu jahh, kat sini pakai brand Rich, brand Emborg tu OMG tak best!

1. In the bowl of your electric mixer, or with a hand mixer, beat the cream cheese until smooth. 
2. Add the vanilla and confectioners sugar and beat until smooth. 
3. Using the whisk attachment, gradually add the heavy cream and whip until the frosting is thick enough to spread. 
4. Add more sugar or cream as needed to get the right consistency.




Frosting tak menjadi sebab guna cream cheese Emborg. Kekonon nak experiment la, biasa pakai Philly kan.

Mangsa eksperimen cupcakes saya meraikan yummy-mommy-oon yg terbang dari Japang.

Sekian laporan rancangan memasak dari saya. Berjumpa lagi di masa hadapan.

No comments:

Related Posts with Thumbnails