Monday, 6 May 2013

Old Habits Die Hard

Korang ada habits tak? 
Kalau good habits mcm CAYG= Clean As You Go sambil memasak tu elok la kan.


Tapi kalau asik kentut bersepah-sepah, tensi gak org sekeliling.
Pastu ada yg suka mcm hisap gigi, mcm dia ada daging terselit celah gigi kan, dia mcm hisap gitu, eh taktau la acane nak describe, korang angguk je la, hehehe.
Yang suka picit-lepas-picit-lepas butang pen tu ha.
Yang suka goyang kaki sampai bergegar meja, org tgh meeting kootttttt.
Yang suka bercakap, tapi in order to get to a point, berpusing2 kot ko ckp, fenin ok!
Yang batuk, tak cover mulut.
Yang suka suki kalau tak abis makan, pastu main passing je makanan letak dkt pinggan kawan "eh ko tlg aku makan kan eh", eh eh eh.
Yang suka korek hidung masa berhenti dkt traffic light, what a view! Eh jap, kat mana ko seletkan tahi mu ittew?
Yang keluar jamban, tak basuh tangan, erk!
Yang suka bercakap masa tgh tgk movie, eerghh!!!
Yang lupa flush, argghhh!



Kita yg ada habits ni maybe pikir it's OK la, maybe orang tak sedar.
Tapi orang lain rasa tak selesa.
Orang pun susah benor nak terangkan yg habits ko ni ANNOYING PUHLEZZZ!



Apa kata kita monitor day to day routine kita, percayalah, akan ada terperasan ada benda yg kita patut berhenti buat.
Jom kawan-kawan!
Photobucket

3 comments:

Mak Piah said...

yang suka suki kah makanan sik abis dekat pinggan kita...harus terus matik selera.

x

sarukman said...

kmk paling becik org yg suka berjalan sik embak h/p, susah menar maok dicontact! bagus iboh bertelipon!

Tijah said...

Yg suka ambik lauk dr pinggan kita pun kita x suka. Tak mintak plak tu.

Related Posts with Thumbnails