Thursday, 23 May 2013

Hal Hal Lain..


Saya ada berkodi-kodi idea nak blogging ok, tapi tidaklah saya ada masa nak menaip sambil minum2 hazelnut latte. Nak kata busy, standard lah kan, pelik la pulak kalau tak byk kerja. Di tambah internet yg mcm naharom sgt, nasib baik takda bunyi redialling mcm zaman 90s dulu tu, sedihhhh.


Tapi kan tapi kan, dlm pada saya nak bercerita tu kan, maklumlah saya tidak  meng-anonymous diri ini, kalau google, korang dah tau pun saya kerja kat mana, silap-silap korang tahu bilik opis saya kat mana, hik hik hik.


Tu la yg susah tu, ikutkan saya nak mengomel pasal hal ditempat kerja, kang kalau tercerita sikit rasa ketidakpuashatian, kang korang dpt teka sapa yg jadik bahan umpatan kann, tok se la cenggitu. Kang termasuk pulak dlm agenda meeting kat opis, dibawah perkara "Hal Hal Lain", staf tidak dibenarkan bercerita mengenai politik di tempat kerja di laman sesawang, kau hado laman sesawang?


Tu yg turn off gituh rasa nak mengkaknamkan diri sendiri di blog sendiri. 


Tapi kan tapi kan, nak jugak ckp. Orang kan kalau dia terlibat didalam sesuatu perubahan, dan dia tak setuju dgn perubahan itu, hak dia lah nak berkata menyampaikan ketidakpuashatian. Yang tak terlibat dlm perubahan itu, jgn lah ckp "let's hear from other people", just because kau boring asik2 that certain people je ckp. Lagipun every point yg disampaikan were different, bukannya the same thing. Dah orang lain prefer to sit there and keep quiet  or maybe other people do not feel comfortable expressing their concern and thought in front of others or other people have other channel to express their thoughts, who knows. And bila other matter that is your major concern arise in a meeting, boleh pulak kau aje yg nak berckp kannn.. Just ckp apa yg ko tak suka, dah la, tak payah nak keep repeating the same thing over and over again, yes we feel you and please stop, gituhh, we all dah tak sabau nak makan karipap ni okeh!


Oleh kerana kepala serabut, jln yg terbaek adalah bercerita la dgn kwn2 kan. Biasa saya melepak dgn kwn2 opis yg hebat lagi canggih sambil bertukar tips, tapi hari ni saya melepak dgn 

the best


seleburity ever!!!




Thanks Mak Piah, I lap you longer, ahaks!
Sambil makan, sambil mengumpat Makji Esah, dari sushi king pindah ke starbucks, awesomeeee!!!
Photobucket

3 comments:

Ribbon Circus said...

ini tidak adil, tidak adil.. he he

Mak Piah said...

U r welcome... air zam zam cukai tetaplah cukai kan...hik..

Ribbon.;-) tgu SIN layover.

Mak Piah said...

Hajah Esah haruslah la dicerca...LOL

Related Posts with Thumbnails