Wednesday, 3 April 2013

Polis Sentri Wan to Jaga..

Kite selalu tgk dlm movie yg cerita polis2 ke hapa kan, kalau dah start scene kejar mengejar kan, semua lah kereta2 yg ada berhampiran kena langgar lah, terbalik la, polis pun main rembat kereta orang lain semata2 nak kejar the villain, gituh. Tapi lepas tu kan, kereta2 tu mcmana ek? Yg dah jahanam kena langgar tu mcmana ek? Sapa nak repair? Kot dlm movie, akupedulikhapa kan, kehkehkeh.


Semalam kan, lepas pick up Yaya from daycare, kiteorg terus la ke Boulevard, nak mempizzakan diri ini dan terus beli brg sikit.  Macam biasa, traffic from area BDC to Hui Sing adalah sepoi-sepoi bahasa sahajew sebab banyak kereta, tapi takde la sampai nak amukan. Sekali dgr bunyi siren. Tgk2 kereta kenari modified (budget laju kot) memecutkan diri dpn kami, tgk2 kat belakang, rupanya polis tgh kejar kenari tu uols, kami betol2 depan Church  Upon Rock Castle tu, pastu KenariTuCubaNakBelokKiriLaluDepanFourPointsHotel (baca cepat2 sebab scene ni mmg laju2, hehehe). Memula kenari tu tak dapat nak belok, sebab ada kereta wira dpn simpang tu, sekali kau, dia main langgar ok kereta wira tu, lepasla kenari tu, lepas tu polis sempat masuk gak simpang tu nak kejar punya pasal. Wira tu jalan sikit ke depan, berenti dpn bus stop, owner dia keluar kereta nak tgk bahagian depan kereta, kesian ok, kereta kena langgar, pada sapa pulak dia nak tuntut kan?


Tapi kan, bofodofo jugak kenari tu kan, kau bawak kenari kan, polis tu bawak waja, anytime polis tu dpt kejar ko. Dah la kalau dia pegi towards batu 10, stretch panjang tapi kena ingat anytime je polis2 lain tunggu kat depan tu ha, kesian, lenkali nak jadik penyangak pakai la lancer, hehehe.


Penyudahnya, kami pegi ke Boulevard, pegi makan terus balik, kehkehkeh.
Photobucket

8 comments:

blu4sky said...

DLL,
bukan orang tengah shooting pelem ker..hehehe...
penyanggak takde duit nak beli lancer...kenari jer dia mampu..mungkin kenari pun dia rembat jiran rumah sebelah punya...kikiki

bujal X said...

polis punya waja bukan typical punya tau~~1.8l engine instead of standard 1.6l~~

makcikkantin said...

Real life drama ni..

Nur68 said...

kenari ya kereta curi, ya dak polis berkepong smp ke samarahan, alu masuk ke unigarden dpn rumah kawan kamek...yg lorong rumahnya dead end...sorang dah ditangkap ..sorang lepas...hehee..(tok cerita kwn ofis)

DeLancrettLurpak said...

blu4sky,

mmg pun kenari tu dia pinjam kwn dia punye, hhehehe..

kalau dah nama penyangak amatur ni kan, tak best langsung lagaknye, hehehe

DeLancrettLurpak said...

Bujal,

Satu persoalan, polis pakai seat belt tak masa driving, sila perhatikan, hehehehe

DeLancrettLurpak said...

makcikkantin,

a'ah, nasib baik sifat kak nam tu tak menebal, kalau tak, dah lama saya kejar kereta tu, heheheh

DeLancrettLurpak said...

Nur68,


Hehehe, lawak sidak tok, bertapok dlm jamban indah, hahahahah

Related Posts with Thumbnails