Friday, 5 April 2013

Macam-Macam Ceghito

1) Yang kes saya cerita 2 lepas, yg polis kejar kenari tu akhirnya masa local paper ye uols. Kejadahnya 12 kereta dan 1 motorsikal kena langgar, isk! Ni linknya (kak nur68, makseh padah, kmk org bercarik juak berita ya koh).


2) Akhirnya ada org email mengenai penggunaan "Reply to All". Bagi saya sesiapa yg suka menggunakan secara suka suki button "Reply to All" dlm email tu mmg suka mencapub. Ko nak marah sorang je, ko hantar je la dkt orang tu, apa ke heynya nak orang lain baca emosi ko, menambahkan gossip je taww (mak suka je uols sebenonye, kehkehkeh). Ko nak ckp congratulations, email je la privately pada org yg sepatutnya terima ucapan tahniah tu, khennnn.


3) Ni kisah pagi tadi, saya dgn T-Bag gi breakfast dkt area Kota Samarahan. Kami order maggi goreng, lapau ye uols, last meal kami makan at 5pm semalam. Mee goreng yg diorder mmg sikit je la kami sentuh, sebab Big Time Fail ye uols. Minum air cecepat, terus T-Bag g bayar. Mamat cashier/tukang masak jenguk2 meja kami duduk tadi, dia tegur, "kenapa tak makan sampai abis?". Ko nak jawab apa eh kalau org tanya cenggitu. Oleh kerana suami saya adalah seorang manusia yg paling jujur di abad ini, dia kata "tak sedap" sambil sengih2. Betol la kan, takkan nak jawab "tak lapar", dah tu kenapa order kan? Mamat tu kata tak yah bayar  maggi goreng ye uols, bayar air je, the price of being so honest kan. Tapi kalau ko dah mentekedarah sepinggan pastu ko tak sedap, haruslah kena ketuk dgn sudip, hihihi.


4) Den suko lagu nia.. Biduanda where u at? 

Buek makji Esah yg berado di Tanah Malaya, apo barang lepak kek kay ell yo, maghi le sini....

Photobucket

10 comments:

Amin A. R said...

"jika sedap beritahu kawan, jika tak sedap beritahu kami" konsepnya...keh3

fika79 said...

Hahaha...bagus org kedai..

blu4sky said...

pehhh a dozen cars.. mmg mcm dlm movie but of all places, kat toilet gak nak sembunyi... lawak ler pulak..

Makji Esah said...

Hihihi....tunggu next trip ahh....ado org putih nak jumpo Yaya.

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

DeLancrettLurpak said...

Amin A. R,

Hehe, patut tambah lagi, kalau tak sedap, it's free, hehehehe

DeLancrettLurpak said...

Fika79,

barulah aku rasa nasib customer terbela, wakakaka!

DeLancrettLurpak said...

blu4sky,

kannn? alang2 terkencing ketakutan, might as well dok je dlm toilet, hehehe.

DeLancrettLurpak said...

Makji Esah,

hah! sapa? Queen? heheheh

DeLancrettLurpak said...

saifudin abu izzudin,

ye lah uols

Related Posts with Thumbnails