Friday, 1 March 2013

Orang yang Organize


Hidup ni mmg kena organize.
Kena pikir.
Kena plan.
Kena ada sentiasa back-up plan.
Maklumlah, kita merancang, Tuhan yang menentukan.



Anak-anak dari kecik mesti diajar organize.
Organize yg mcmana. 
Pertama2nya, nak g sekolah esok.
Baju mesti dah siap.
Buku2 dah masuk dlm bag.
Masuk tdo awal.
Kena ajar gak, kalau plan tak menjadi, jgn gelabah.
(cth terdekat, parents yg kesiangan, jam henpon terset ke pukul 5.30pm T____T)
Kena relax.
Fikiran hendaklah rasional dan bertimbang rasa ketika membuat keputusan.
Belajar buat keputusan dlm masa yg singkat kalau keadaan mendesak.


Saya mmg suka plan.
Esok plan saya adalah


nak makan lamb chops, slurps!
nak buat choc cake.
esok pagi nak habiskan bubur jagung yg mak buat tadi, 
kehkehkeh.
Photobucket

3 comments:

Amin A. R said...

ohsem punya plan....hihihihi

Kazaztan Team said...

pjg betui mukadimah ye...

Tijah said...

kalau bab makan2, ko kena gak plan nak ajak sapa masa makan tu.

nak la lambchop jugak!

Related Posts with Thumbnails