Tuesday, 5 March 2013

Groceries by Yaya

Kan Yaya join school trip to Everise.
So, saya bagi lew RM10 duit poket, takut la dia nak beli cekelat ke, black drink ke.

Tapi tak ye uols.
Dah shopping tu, siap ada duit baki.
Terus masuk wallet dia ok, ciss!

Dia beli epal merah and kentang.
Diulangi, kentang!!!

Dia kata "I want to ask Mommy to make some apple juice and mashed potato"


Bila masanya mak ko ni rajin yaya oiiii!
Apple juice ok! sapa lew rajin beno nak buat, baiklah mak ko beli sahajew.


16 comments:

CS said...

DLL
Nasib baik dia mintak buatkan apple juice bukan apple pie atau apple crumbles, khaan? hehe.. Cayalah Yaya:-)

Amin A. R said...

yaya bijak berbelanja heheh

khairul najmi yusof said...

Dah lama jadi silent reader blog kak ni just hari ni baru rasa nak comment sbb comelnya yaya beli apple dengan kentang ni. Tak sangka dengan umur yaya ni dia terfikir nak beli barang-barang ni.

monstorious wife said...

Tergelak baca. Kentang???
Pitammmm...

:: Cik Viva :: said...

pandainya beli kentang sbb nak buh mama dia buat mashed potato..budak2 skarang...

Izuan Kunang-Kunang said...

Ahahahaha...comelnya anak kau!!

Lizzie Yasmin said...

Pelik betul pemikiran dia. Kalau budak lain mesti dah rembat cekelat banyak2. Or tak pun, dah kene warning dengan cikgu suruh amik makan sihat je. haha..

Baik pi check student lain beli apa, sama agaknya. haha..

Kazaztan Team said...

hahahahhahha...kelako...kelako...pls tayang the apple juice from yaya groceries ye...

DeLancrettLurpak said...

CikSom,

Sesungguhnya dia tau mak dia femalas! hehehehe

DeLancrettLurpak said...

Amin A. R,

Dia mmg bijak berbelanja.. tapi duit mak pak dia je la.. duit dia, dia simpan elok2 dlm wallet, cis!

DeLancrettLurpak said...

khairul najmi yusof,

akak mcm terasa diperli pulak dgn tindakan budak yaya ni, sebab akak dah lama tak beli buah yg dia suka makan, hehehehe

DeLancrettLurpak said...

monstorious wife,

kann? Dia pass kat aku kentang, terus menitik air mata aku sebab kelako kottt.. wakkakaka!

DeLancrettLurpak said...

:: Cik Viva ::,

ada hati nak suruh mak dia masak, padahal mak dia skang prefer dok dpn komputer, keje berlambak kot, heheh

DeLancrettLurpak said...

Izuan Kunang-Kunang,

Kan, nasib baik beli kentang, kalau beli gambir sarawak, pitam 80 kali ok!

DeLancrettLurpak said...

Lizzie Yasmin,

tak sama, sebab cikgu suruh diorg pikir sendiri. Tapi semuanya beli buah la kot, sebab diorg discuss pasal buah

DeLancrettLurpak said...

Kazaztan Team,

er er er, kalau tayang jus peel fresh buleh? heheh

Related Posts with Thumbnails