Tuesday, 12 March 2013

Dr Rozie Sarip kata....


"bila manusia baru-baru nak merasa senang, cakap mendongak ke langit macam dah betul-betul senang, sedangkan yang memang terlebih senang lebih menunduk dari yang baru-baru nak merasa senang sikit-sikit, Allah maha kaya, yang bersederhana itulah yang hakikinya senang. Bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian. kalau kita pakai kain sutera terengganu, janganlah jalannya terlebih lenggok, malu dengan yang pakai kain sutera cina!
#menyampahsangatmacamlahpakaimercedesorvolvoorvolkswagenorbmw!" 
-Dr Rozie Sarip, 2013



Betol la tu kan.
Orang peghak mmg la cenggitu.
Tak biasala katakan.
Cer dah biasa, confirm tak heran do.
Bak kata Budak Angau "Kite dah biasa dah naik kapal terbang", kata budak angau kepada makcik2 dan sepupunya di kampung sambil mendabik dada ditambah pula muka yg berlagak ohsem, chehh!!!




Photobucket

2 comments:

ANR said...

so trueeeee. My fav word utk orang yang baru nk up ni PEGHAK. ade la a few yg I kenal perangai begini. rasa mcm nk muntah hokayyyyy

DeLancrettLurpak said...

ANR,

mmg tak thn kalu yg berlagak tu berlagak sbb kereta ke henpon ke, meluat tawww

Related Posts with Thumbnails