Thursday, 14 February 2013

Tempat Belajar Menjadi Manusia...

Tak agak2 weh tajuk entry, hehe.

Sebenarnya hari jumaat yg lepas kami ke JB, melalui Changi, it's our impromptu holiday, gituhh. Ye lah uols, kalau ikut Yaya mungkin dia akan tepu la kot, sebab kalau long holiday, mmg peluang la mak dia nak catch up dgn keroje yg menimbun. Tapi sebab mak dia yg feeling2 "kesian anak aku", khenn, so moh le kite ke JB and SG. 

Ye,kami ke JB sebab mak bapak Yaya suka nak melawat tempat yg mengajar mcm2 erti hidup, ye lah uols, sapa la manusia yg selamba badak naik kereta yg tak dikenali sebab nak mengelakkan hujan, oh experience gituuhh..

Kami sampai dari Changi terus naik taxi to Rochor road. Sepatutnya ambik another taxi, kalau naik yg legal tu dia akan hantar sampai Persada building dgn harganya SGD40 per taxi. Tapi ulat taxi dari JB mmg hebatlah, tak sempat keluar dari kereta, dia dah get ready nak ambik bag, hmpphh. Tapi si ulat ni offer satu kereta SGD50, and dia akan hantar kemana kita nak. Kebetulan hujan, tu yg suruh dia hantar ke City Square. Sempat la shopping sikit2 and makan. Lepas tu, terus naik taxi ke Mutiara hotel. 

Lepas check in, kami lepak2 tgk drama dkt TV3, ye sgt lame T______T. Dan lepas tu tunggu kawan kami ambik and terus ke Aeon Tebrau, dan kami mengompats sambil makan sushi, wakakak! Malam tu ingat nak hantar iPad Yaya utk repair di Holiday Plaza which is next to Mutiara hotel, screennya crack tapi masih boleh guna lagi, tapi semua "doctor" iPad tutup, raya kannn. Lepas tu tunggu Jamie datang, setelah memberi sesi motivasi kepada adikku Jamie, saya pun naik ke bilik, flat uols!

Psst Jamie, planner 2013 dah beli? Yg benar, kakakmu yg ohsem lah sgttt, wakaka!

Esoknya, aktivitinya adalah... 


melawat UTM, wakaka!
 Department kami dahulu, tapi skang dah takde dah department ni.
Lepas melawat Faculty lama sambil mengenang kesah lama, kami ke SUB, melawat pejabat pos UTM T____T.

Lepas tu dah mati kutu, pegi arked Meranti, suapkan Yaya mee hun soto.
Lepas tu tgk rusa dkt depan UTM tu.
Lepas tu dah bosan tahap tak buleh blah, kami ke JPO.
Sesungguhnya brand lain adalah sgt mahal melampaui batas kecuali Levi's. Tetapi masalahnya Levi's dkt situ ada pattern yg alahaiiiii.. Dan saya tak membeli apa2 kecuali eskrem bakul robin tu, that is so NOT me, khenn.

Lepas tu kami boring lagi, kami pun Aeon Taman Universiti. Pun tak beli apa2, hahahaha.
Lepas tu pi makan dkt Tembaga Tom Yam dkt Taman Seri Skudai, weewiittt, lama dah tunggu saat2 ini, hahaha.


Nasi goreng ayam paprik yg awesomeeee!!!
Sotong goreng tepung kemantapan!

Tom yam campur walaweeiiii!

Satay, cukup rasa, nyums!

T-bag la yg order satay bagai ni, hish, tapi nasib baik ada Najib, dia yg tlg abiskan. T-Bag makan nasi goreng USA pojaan hatinya. Lepas makan2 dan sambungan sesi kak-dan-bang-nam, kami mintak tlg Najib hantarkan kami taxi stand tepi bangunan Persada. Sekali lagi, ulat sudah menunggu. Tapi dah malam kan, malas pulak nak tukar taxi dkt Rochor Road, so ambik ulat saja. Pakcik ulat kata dari situ ke Hotel 81 Geylang, dia quote SGD60, belasahlah, gua dah malas nak pikir.

Sampai kawasan Geylang, alamak, wrong place la weyy. Dan lepas check in tu, mentara nak masuk bilik, nak bukak pintu tu, dgr la bunyi-bunyi org dewasa sedang  mengawan, matiklahh khen. Nasib Yaya tak tanya apa-apa, kalau tak, susah juga nak explain, takkan nak ckp, "cicak tu kotttt", pffft.

Lepas tu terus membuto lah kan. Oleh kerana ini adalah impromptu holiday, maka harga hotel di SG adalah sgt over ok. Satu malam di hotel budget SG, boleh membayar semalam di hotel four star Mutiara hotel JB, dan siap ada duit baki lagi tu. Tetapi what to do, belasahla kan. Next time, kena plan betol2 supaya dpt hotel betol2 dpn Vivo city, ahaks! And kalau next time nak bermalam di hotel 81 gak, kena la pilih hotel di area Joo Chiat, hotel 81 Classic rasanya. Kalau dok situ, senang nak makan, hehe, Geylang Serai Market kek depan tu yo, hehe. 

Begitulah seadanya cerita ini. Nanti senang saya abiskan cerita ini, malas kalu, tidaklah jawabnya, boleh cenggitu? Hehehe.
Photobucket

14 comments:

Fatimah said...

Cerita mu ini wat ku tersengih2 sorang2 diri depan pc...kelakor.. cicak ek!!!

Liasari said...

Tempat jatuh lg dikenang inikan tempat menimba ilmu... Sgt feeling sentimental gitu ;-)

Kniedaz said...

uii..dahsyat bunyi cicak tu...

NenetPenne (NP) said...

lama tak pi JB, lama tak pi singapore....
dah lah posa, lapar pulak tengok food tu... sabaq sabaq

Aisyah Wm said...

Down to memory lane.. menarik betul percutian kali ni :) and gelak sorang2 aku bc.. nnti aku nk pegi melwt utm jgkla.. tunjuk kt anak2 tmot mak pak blaja (bercinta) dulu..hehe

makcikkantin said...

hahaha....tang cicak tu yang melekat kat otak ni....:=D

joyce said...

aiyo apasal tk bilang nak gi singapore, leh i tolong recommend hotel yg tkder bunyi cicak2 mengawan tu..but geylang area = red district..

DeLancrettLurpak said...

Fatimah,

Cicak lah sgt khennn, heheheh

DeLancrettLurpak said...

Liasari,

Tempat belajar utk tabah dlm hidup ini..hehe

DeLancrettLurpak said...

Kniedaz,

Ni cicak mutant tauuuu...

DeLancrettLurpak said...

NenetPenne (NP),

slurpsss sgttt, heheh

DeLancrettLurpak said...

Aisyah Wm,

Adakah ini aisyah wan muhammad?

DeLancrettLurpak said...

makcikkantin,

saya yakin, ramai yg baca pun, ramai yg melekat kes cicak aje.. T_____T

DeLancrettLurpak said...

joyce,

next time kalu kami nak pi, kami akan make sure tempat yg senonoh sikit, hahahaha

Related Posts with Thumbnails