Sunday, 17 February 2013

Perkara Kurang Cerdik yang Pernah Dibuat #4


Korang pernah kena dump? Bukanlah kena dump masuk tong sampah majlis bandaraya T____T. 


Kena tinggai boyfren/girlfren la. 
Yang pernah kena dump, mesti tau sakit gila hati khenn.
T-Bag tanya apa perasaannya, sebab dia tak pernah kena dump, maklumlah, perasan cool, pfft!

Masa cinta main-main, ala, tunggu tepi parit sekolah, cakap "hai" je pun dah bergegar lutut, tu tak kira OK!
Ni yg stock couple yg "aku tak kira, aku nak kawin dgn hang jugak jugak".
Penggunaan "jugak jugak" tu menunjukkan emosi si tukang cakap yg gila emo.
Gituh.

Saya semestinya pernah, maklumlah hormon teenager *apa-apahal kita blame hormon dulu ye uols*
Masa tu year two undergrad kot, dari pointer 3.75 kot, turun merudum.  
Ya, mari salahkan chenta.
Ni yg nangis mcm tiada apa lagi tinggai dihati ku. 
Asal dengar lagu chenta-frust tertonggeng, maka air mata pun mengalir.
Kalau dgr lagu Nora, persimpangan delima, padahal kisah-chenta-tak-jadik-saya takda kena mengena pung dengan lirik lagu persimpangan delima, tapi tetaplah menangis beria, wtf!


Siap ada nangis mcm ni -berdiri tepi lemari, pastu slow2 turun dari kedudukan berdiri ke kedudukan mencangkung- ye, sgt drama ok! 
Siap ponteng kelas 2-3 hari, pastu membawa diri ke bilik kakak senior, siap tumpang tido, eee tak malu eee.

2 hari lah juga makan roti canai separuh saja, tak lapau ye uols, pfft!
Abg angkat saya yg sekarang ada di Netherlands (hi Pit, semoga PhD ko berjalan lancar ye) siap menghalang saya dari naik bas pi utara, ye lah kan kerja bodoh, wakaka!


Lepas dari frust yg ini, kejadian frust selepas itu tidaklah sedrama mcm gini. Paling hebat pun nangis 2-3 jam pastu "eh lantak ko lah, it's your lost, aku kan awesome", wakaka!

Kalau saya yg sekarang dpt pi masa time frust menonggeng tu, saya akan lempang diri sendiri berputar2 umpama somersop berpusing, kehkehkeh.


Korang lak mcmana?
Frust menonggeng lalu buat video kah?
Ahaks!


Perkara Kurang Cerdik yang Pernah Dibuat #3
Perkara Kurang Cerdik yang Pernah Dibuat #2
Perkara Kurang Cerdik yang Pernah Dibuat #1

Photobucket

8 comments:

Tijah said...

perkara kurang cerdik pernah dibuat masa disampahkan...naik bas bawak diri pegi kl. seharian takde arah tujuan. jln dr puduraya sampai sg wang pastu time nak balik bas last baru je blah. sudahnya talipon aji usop suh datang amek. nasib baik sbn-kl. kalu kedah-kl? dlm keta tak sudah2 sazah tunjal kepala.

ati_emylia said...

Kejadian tak cerdik pertama- sangat tak cerdik sebab kene repeat satu paper...nasib baik satu paper...kalo satu semester...apa nak jawab ngan mak bapak....huhu

Kejadian tak cerdik kedua- kat McD jln silang blh plak kejar lelaki yang ntah sape2 sbb perasan macam si jantung hati batu....sekali org lain...ngok..ngok..ngok....

kejadian tak cerdik ketiga(dgn org lain plak)-x makan apa2 lansung selama seminggu...alas perut nescaffe secawan hari2..kalo sekarang buat mcm ni...tentu anak tak panggil ummi bobot

Mak Piah said...

DLL:

"Siap ada nangis mcm ni -berdiri tepi lemari, pastu slow2 turun dari kedudukan berdiri ke kedudukan mencangkung- ye, sgt drama ok! "

kitak adakah masa mek diputuskan oleh urang nyual aik tebu ya?Description ya 99%, kecuali mek tek belakang keta abang ipar mek. :P

Caken juak entri tok. Keh keh keh.

NenetPenne (NP) said...

wahhh dramanya....bila ingat balik memang kelakar kan? ha ha ha...

kawan akak penah dengar lagu nora ni tak henti2... ya rabbi..stress kita dibuatnya..

penah putus cinta sampai tak mandi 2 hari..kah kah kah...
bila ingat balik, memang rasa nak lempang..

sekarang? yeahhh i'm awesome...

DeLancrettLurpak said...

Tijah,

Confirm perkara ini telah menjadi ungkitan oleh puan sazah, btol dak kak Jah?

DeLancrettLurpak said...

ati_emylia,

aduh duhhh, perkara tak cerdik pertama awak tu mmg bikin sakit hati kalau ingat tawww!

DeLancrettLurpak said...

Mak Piah,

Hehe, kmk yakin ramei pompuan ada nangis kedak kmk juak, high five lok Mak Piah, hehe...

Entry tok nang caken, bikin sakit hati, ahakss!!!

DeLancrettLurpak said...

NenetPenne (NP),

Kelaka tu mmg kelaka kalau ingat balik, tapi rasa kebodohan tahap melampau la puleks, ahaks!

Related Posts with Thumbnails