Tuesday, 5 February 2013

Kerja Sekolah : Ejaan

Yaya tanya apa maksud "bersefahaman".
Jwb je la "when you and me agree that ultraman tiga is the best, and the rest of them are hopeless".


Kan? Sebelum ajar ejaan, kena la ajar maksud perkataan, dah satu hal la pulak nak explain. Erghhh!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

14 comments:

Noni said...

Abes, paham ke idak akhirnya? Hehehehe

Tijah said...

Hehe. Bertimbangrasa plak?

Kniedaz said...

selalu blur bila Danish tanya ayat sinonim..tau maksud tapi tak reti nak terang..kena beli kamus sinonim la pulak

Daddy Ziyyad said...

susah jugak nak kasi faham maksud 'bersefahaman' tu kan...haha

DrSam said...

bagi budak kecil, satu cabaran yang besar juga nak faham tu...

afendi ariff said...

makin pening budak tu aku rasa...
heh!

DeLancrettLurpak said...

Noni,

Diam tandanya setuju, hehehe

DeLancrettLurpak said...

Tijah,

Bertimbangrasa pulak is when mommy wants to take a nap whie you help me to fold the clothes, hehehhe.

DeLancrettLurpak said...

Kniedaz,

Sinonim tu mmg susah, tapi budak lagi tak paham kalau perkataan tu sendiri dah susah, terpaksa la guna contoh situasi, heheh

DeLancrettLurpak said...

Daddy Ziyyad,

Sungguh mencabarrrrr....

DeLancrettLurpak said...

DrSam,

Pening kepala nak pilih contoh yg paling senang.. makin banyak pulak tumbuh uban ni haa.. heheh

DeLancrettLurpak said...

afendi ariff,

janji dia tak keriau bising asik tanya, kira dah paham la tu, hahahaha

Real Life in Malaysia said...

yes real life examples make more sense to the kids ... to check ... suh anak bagi contoh seumpama pula ... :)

Noni said...

Sama lah bila my first son tanya papanya, "kenapa kena pakai seatbelt", papanya jawab " undang2 malaysia, undang2 tu... la...bla... bla....makin konpius budak tu. Hahahaha...

Related Posts with Thumbnails