Monday, 4 February 2013

Dapat Juga Merasa

Bila dah balik Mesia ni uols, belum ada sekali pun di hari minggu, saya dpt spend masa dpn kompiter meneruskan kelansungan produktiviti, nehi kabi nehi uols, banyak lagi acara lain yg patut dibuat gamaknye. 

Anyway, T-Bag kan berkursus nun di Damai Beach, selaku seorang yg sgt opportunist (read; cheapskate lah jugek), moh le kite ke sana memeriahkan suasana hatta makanan di sana tu macam alahaiiii!!! So ke sana kami hari sabtu, tu pun dah lewat sebab kena buat lawatan sambil belajar ke optometry, ado org sakit mato. Lepas berkemas lebih kurang dkt rumah agam brachos, kami singgah la ke Kampung Gersik, untuk luner (lunch+dinner). Dpt la saya tgk aktiviti mengorat zaman sekarang, si lelaki nak ngorat si waitress, tapi dia panggil cenggini "uut uutt uut", saya pulak yg konpius, kau panggil burung hantu ke?

Lepas tu kami ke pun bergerak bertiga2 ke Damai, sampai sana, lepak lebih tak pernah kurang, then turun ke cafe satang, katanya ada BBQ. Dlm imaginasi, dah terbayang dah org bakar2 seafood tepi pool mcm dalam cerita Ali Setan, tapi tidak ye uols, mmg tinggal harapan. Saya hanya makan buah2, puding, creamy mushroom soup dan juga roti. Bahan bakaran malam tu mmg tak menggoda langsung nafsu dinosaur saya ni.

Esoknya, org yg sakit mata bertambah bengkak matanya, cornea erosion uols, ko pikir boleh baik semalam dua jew keww, sabau je la. Yaya si gewamp gewamp tok se teman mom dia breakfast. So mom dia turun sorang2 sahajew breakfast. Amik sepinggan aje makanan, juice segelas dan kopi secawan, cukupla breakfast tu kan. Lagipun dah jemu sebenaunya breakfast dkt Damai tu, tlg la tlg revamp ok menu korang tuuu!!

Lepas tu, naik atas, golek lagi seround dua, then baru kami bertiga2 menghitam kulit di swimming pool. Lepas tu naik mandi, golek lagi utk round ke tiga. Lepas tu siap-siap utk birthday party rumah pakcik-kantin-bristol nun di Taman Sukma. Humang aiii, birthday party nye mcm2 ada ye uols, i loike! nasi lemak pakcik kantin bristol mmg awesome, pavlova pun ade. Masa tgh memujuk si Yaya tu, ada org tegur saya, dan memperkenalkan diri sebagai Anjang Damia, saya ni agak la slow kan, sempat hanya bertanya khabar. Lepas yaya dah good mood and dah ada kawan nak main, saya ke dapur nak carik tuan punya blog Anjang Damia, enggak ada sudah. Tanya tuan rumah, tuan rumah kata yg empunya diri sudah pulang, aiyaa!! Tak sempat nak beramas mesra uols.

Anyway, the highlight of the week, saya sudah dpt merasa rainbow kek. Oh saya suka, dan pastinya saya akan membuatnya bila gas sudah dipasang di kediaman agam brachos, hehehe.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

10 comments:

AiTotYati Mat said...

selalu nampak je tapi taktahu nak bli kat mana. takmo bli satu kek besar, teringin nk rasa slice je.

oh Mim btl2 buat Ai leleh air liur

Anjang Damia said...


Finally kan dpt jmpa..tpi gik malu2 :). sory kmk balit awl tht day,ya la sik sempat nk bsalam n bramas mesra, jenguk ktk kt depan tpi xada nmpak bayang. Insyallah next time sure kt jmpa gik umah phin. Kmk sik sempat makan rainbow cake ya.. tlupak even my mom ada mbak balit. Pavlova phin kmk mkn 4 igek hehe..

Kniedaz said...

saya lom rasa rainbow kek lagi la...

afendi ariff said...

susah nak carik kat rawang nih...
heh!

DeLancrettLurpak said...

AiTotYati Mat,

Sedap taw, kek nya gebus gebus, tak overpower pun.. saya sukaa!!!

DeLancrettLurpak said...

Anjang Damia,

Rajin phin polah banyak jenis kek aih, mun kmk sigek duak ajak la, hehe.. Anyway, mudahan berjumpa agik dirumah Phin *berdoa Phin ngajak makan agik, ahahahha*

DeLancrettLurpak said...

Kniedaz,

harus coba taww.. tapi taktau la korang nak carik kat mana, hehe

DeLancrettLurpak said...

afendi ariff,

Eleh, Rawang tu dkt Selangor, confirm berdoyon2 org jual, hehehe

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
hargailah hari kemaren,
mimpikanlah hari esok,
tetapi hiduplah untuk hari ini.
bagi-bagi motivasinya yaah...

http://www.nolimitadventure.com/

makcikkantin said...

Oh dah dekat setahun dah rainbow kek ni in my "to do list"

Related Posts with Thumbnails