Sunday, 24 February 2013

Cer Bagitau Apa Yaya nak Cerita

Rasanya bebudak mmg suka melukis kot. Anak saya pung mcm gitu, kalau dah abis idea nak melukis, dia akan mewarna kotak, mmg le abis ink semua magicpen dia khennnn, mungkin dia perasan mak dia adalah tokey stabilo. Tapi takpelah, asalkan dia duk diam2 buat kerja mcm gitu, tak memencak2, bersyukurlah kita seadanya.


Banyak dah drawings yg dia dah buat, ada yg kami simpankan utk dijadikan bukti sandarkan pada kenangan gituhhh. Ada yg kami bagi je pada ciktong, sebab terlampau "mendlm" maksudnya, lagipun mak kau tak mau jadik hoarder nak oiiii!


Cikgu Yaya dkt Hengland ckp, Yaya suka melukis, dan dia buleh spend 10mins utk explain apa yg dia lukis pada cikgunya. Sekarang mak kau dah tau apa yg kau patut jadik nak oi, arkitek oi, perh perh perh, bawak menatang tube tu jalan2 masa di univ adalah cool ok! Ye lah, cer imagine budak science comp bawak laptop je, hek elehhh, nerd!

Anyway, sapa hebat lagi bergeliga, sila la bagitau apakah cerita Yaya dari drawing di atas?


Hadiahnya, gambir sarawak buat makan sirih buleh? Heheheh.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

8 comments:

captainlukman said...

Yaya( burung) terbang nak gi main dgn girang hati nya sebab Singa(Mak dia*yahampooonnnnn) dah kena masuk kandang wakakakakakakakakaka .....iols yg zaman skoloh ambik lukisan kejuruteraan*nama feeling kau engineer* pun usung papan lukisan pun dah rasa hebat!!!! Hahahaha

Makji Esah said...

hujan telah turun dengan lebatnya maka...lembu kuning yg bergigi colget itu takleh keluar kandang...silo poslaju prezen den copek

AiTotYati Mat said...

seekor singa kesejukan di dalam kandang tapi tak dapat keluar lalu digelakkan oleh burung.

leps sejam tempat tu pun banjir.....

NenetPenne (NP) said...

gambir sarawak makan dgn sireh? kah kah kah... lawak...

citer banjir dan tsunami kot...

Kniedaz said...

biasalah musim hujan gambar pun waktu hujan..sian singa tu dalam kandang dah nak banjir ni..camna nak selamatkan dia? monyet tu dok bising kat atas pokok..mungkin tolong jerit mintak tolong...(ada bunyi karangan tak?)

Amin A. R said...

singa tu tumpang berteduh sebab takut hujan...**kacuk dengan kambing agaknye**
dan yg tergantung tu pulak ditiup angin yang kencang sambil berpaut pada tali....
~lukisan yaya sungguh "sesuatu">>>>

DeLancrettLurpak said...

captainlukman,

*tgh kutip batu kecik2*

berani dikau mengutuk tuan tanah kedaung ni yeww, tahukah dikau tuan tanah kedaung ni pijak semut mmg tak mati, pengsan jeww..

*tikam batu kecik2 dkt ko, feeling melontar uols, yahampponnnn..."

sarukman said...

singa tu tgh bersembunyi di dalam closet?

Related Posts with Thumbnails