Monday, 18 February 2013

Apa yang Patut Kita Buat dgn Org Mcm Ni?



Mungkin kami terkena mandrem, ye lah, boleh kata seminggu 4-5 kali mkn dkt mamak's. Pagi tadi saya breakfast di sana, semestinya mamak di RH Plaza, BDC. Dah byk kali juga kereta lahanat, kenapa lahanat, sbb parking ikut suka dia je. Hari tu si Tanamera, hari ni kereta apa ntah tapi besar bagak dan takda plat number, rasanya kereta VVVVVVVIP, pfft! Kenapa saya tau ia adalah kereta VVVVVVVIP, sebab driver dia berpakaian seragam makan tepi kami. Ada jugak Vios yg perasan hebat parking mcm lahanat pagi tadi, eee. Kami tau korang takut kereta korang calar, ye lah kengkadang org tua and budak kecik kalau bukak pintu mmg kalau buleh nak kepakkan pintu tu, mcm kan besau beno la bodynya. Tapi kot ya pun, considerate la sikit, org lain pun nak parking gak. Agak2 nak parking space besar, ko beli jelah parking space tu, haaa tau pun diri tu rakyat marhaennn, khennnnnn?

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

14 comments:

Amin A. R said...

senyap2 lalu tepi kereta dan buat aksi gores dan menang.....hehehe...pastu lari laju2

bukankosong said...

sbb tu, aku selalu pk bila time nak parking kreta

pikir utk owg lain sekali

NenetPenne (NP) said...

gores dan menang pun hokay gak...
selfish betul orang mcm tu...

Kniedaz said...

gores dan menang takpe..jangan gores dan bayar

AiTotYati Mat said...


well, pagi2 bangun tidur tinggalkan otak atas bantal camtu lah gayanya.

selfish!

Irfa said...

baru last week nmpak depan mata org park mcm ni

Liasari said...

Org mcm ni sy kategorikan sbg "byk bini" sbb dia sekali parking mau makan 3-4 petak sekaligus.

DeLancrettLurpak said...

Amin A. R,

Tu la tu, saya rasa abis kuat dah saya lari, rupanya saya masih disitu.. lelemaks menghalang uols, wakakak!

DeLancrettLurpak said...

bukankosong,

kalau ada sejuta org mcm ko dlm dunia, confirm kadar carutan di parking space semakin berkurangan, tahniah!

DeLancrettLurpak said...

NenetPenne (NP),

itu baru parking space.. agaknya kalau dia makan buffet, dia tamak mcm tu tak agaknye?

DeLancrettLurpak said...

Kniedaz,

Hehe.. Kalau gores dan bayar tu maknanya dah kantoi la tu khenn? heheh

DeLancrettLurpak said...

AiTotYati Mat,

Mesti bantal dia mahal gila kan, sampai tertinggal otak kat situ, kesian sgtttt

DeLancrettLurpak said...

Irfa,

Saya ni boleh kata tetiap hari nampak org parking cenggini, stress gila kot tgk

DeLancrettLurpak said...

Liasari,

Betol gak eh, metafora yg baik, hehe

Related Posts with Thumbnails