Friday, 11 January 2013

Tazkirah Jemat

Adik kakak abang makcik pakcik aunty uncle tok wan nenek atuk dan semualah,

Cer keluar rumah sat, yg kat opis tu, mintak time out 5 minutes ja.
Pi dkt kenderaan yg anda miliki, tak kira lah still dok bayaq dgn bank ka, dah abih bayaq ka, tak kira la brand apa pun kenderaan tu, sama ja, asalkan kenderaan tu hang yg bawak.
Bukak bonet kereta, ambik la fire extinguisher ka, golf club ka, apa 2 ja yg keras.
Yang bawak moto, buleh la amik batu2 besaq kat tepi tu, takpun pinjam ja lesung batu bini/mak sat.
Cer pi depan, tenung dlm2 kenderaan anda, pastu tgk lampu signal tu, rasa2 bila last pakai, kalau baru tat sat pakai, belailah lampu signal tu, disamping sikap berhati2, tidak merempit di jln raya, lampu signal pun membantu dlm mengurangkn risiko accident.

Yang agak2 tak pernah pakai lampu signal tu, pi pecahkan je la lampu signal tu dgn lesung batu/ fire extinguisher yg ada kat tgn tu, pecahkan semua. Nak buat apa ada lampu signal tu kalau tak pakai, lenkali nak beli kereta baru, mintak buang lampu signal siap2, jimat duit.

Bagi la signal deyyy, telepathy korang gua tak dpt baca..
Dan makcik pakcik yg agak rendah dan memandu kereta sedan, pleaselah tinggikan driver seat itu, jgn marah aaaa....


Ke arah pembentukan pemandu bijak dan tidak suka memotong queue.

11 comments:

Kazaztan Team said...

hahhahahha....no komen...sbb kalu boleh bio saya yg tolong pecahkan utk mereka...ehehehh

bujal X said...

seb baik saya tinggi~~kalau tak mesti kena marah da ni~keh keh~

CS said...

AB
Dont worry, I sokong you. Nak buat sepandok tak? hehe..

CS said...

Ooops DLL
... semangat menyokong terlalu menyerlah terus tersilap taip nama tuan rumah. Mahap ya.

zdiana said...

hehehe... nasib baik selalu bagi signal.. kalau tak dah masuk dalam golongan yang kena marah ni...

Adi Solikin said...

kau kena paham, dorg beli kereta diskaun byk so lampu signal is not provided.

Amin A. R said...

haha kan? lagi satu, dah masuk simpang baru nak tayangkan lampu signal juga tiada gunanya.....

Kniedaz said...

haha..lampu signal diorang tu untuk hiasan..sekali bukak kena bayar rm500

blu4sky said...

Klu i..i patah2kan je signal tu..then propose kat car manufacture..kereta yg masuk mesia xyah letak signal..kurang satu item..murah sket harga kereta..

AiTotYati Mat said...

paling benci driver yg tak sabar keluar dr simpang tapi lps tu hegeh2 kt depan.

~zuera~ said...

wah.ingatkan pahal tek suruh buka bonet endah.kmk camya juak.mun nangga urg x pakey signal alu pjg i kerepak.x suka! nya pk semua org ada psikik kh,blh tauk cney nya mok tuju.

Related Posts with Thumbnails