Thursday, 6 December 2012

Respect


Ye, saya sungguh respect dengan orang yg buat postgraduate studies di Malaysia. 
Macam banyak benda je nak kena handle at one time.

Benda hakiki sebagai omak, bini dan anak dah tontu kono buek.
Gossips keluarga lagi, hish.
Musim durian lagi, eh apa kena mengena kan, tapi den raso terlebih durian tentu mengundang bahayo.
Lom lagi public holiday yg leh tahan banyak dari negeri omputis.
Dengan rancangan TV yg cam best yo kalu tercongok dopan TV sepanjang hari.
Masalah management/birokrasi dkt IPT lagi khennn.
Tak cukup weh 24 hours per day.
Den asal balik rumah, raso nak membuto yo kojo, takdo bondo lain do.
Memang takdo nengok langsung kojo yg melambak tu do.


SALUTE!

psst: Tapi kalu experiments ko dibuek oleh RA kau, den salute kek RA kau yo la.. 


Photobucket

18 comments:

Nor Azlina Yusof said...

Cerita2 awak buat saya nak juga smbg phd. Insyallah bila buss dah stabil in 3 years, sambung phd utk kepuasan..kije agent insurans berangan jugak nak ada title dr kannnnn..hehhehee. Btw selamat balik msia ya :)

blu4sky said...

DLL,
My friend masa buat PHD siap buat kelas cupcakes and jual kek lapis sarawak lg..hahaha..i think utk diversion supaya x stress kot..eii she is lecturer kat unimas gak..

Real Life in Malaysia said...

Assalamulaikum wbr,

time kasih ... sodaaaap hati dongar eh ...

tapi kan tak do lah nak jadi an excuse kojo tak siap ... :)

jie said...

hehe tang psst tu i suka.

ada gak jumpa spesies yang cakap bom bam bom bam haha tapi hakikatnya 'I know what you did last summer' muahahaha (gelak evil).

oh ya, selalu baca blog awak tapi la ni baru tergerak nak tinggal komen.

selamat kembali ke tanah malaya dan dunia realiti =)

NenetPenne (NP) said...

i okay jer jadi postgraduate kat malaysia...ha ha ha..
time orang tengok masterchef, boleh je i mengadap tv
tapiiii bila time bulan exam..pergghhhhh sesak nafas nak baca buku...ha ha ha...

Rashida Rafar said...

kak mimah mmg kelakar. yes mmg di malaysia ni banyak dugaan. kalau di sana pun kadang2 kita procastinate, apatah lagi di sini. anyway, have fun coming back for good!

DeLancrettLurpak said...

Azlina,

Thanks dear.
Yakin bolehhh!

DeLancrettLurpak said...

blu4sky,

Sapa nama your friend eh? Gigih betol dia, heheh

DeLancrettLurpak said...

Real Life in Malaysia,

Hebat bona org yg buek PhD kek Malaysia. Kalu den, confirm lamo laie la nak siap.. hehehe

DeLancrettLurpak said...

Jie,

Thanks :)

Org yg bom bam bom bam tu mmg bersepah dkt Faculty, dimana saja anda berada, mmg bersepah species ni, heheheh.. depa ni tak pernah jumpa org yg hebat tapi sgt kudus. btol tak?

DeLancrettLurpak said...

NenetPenne,

Mmg kena kuat iman lah kalau sambil belajar sambil ikut rancangan TV, hehehe

DeLancrettLurpak said...

rashida,

Thanks dear.

Kan? kalau dkt Hengland, dugaan shopping mmg tak leh blah, dkt sini lagi hebat, mcm2 dugaan, isk isk!

shafa said...

Teringin juga nk sambung phd...tp ramai yg ckp phd skang susah dan mcm2 lg lh...mungkin yg bekerja dlm industri buleh buat phd industri tanpa ambil master...teringin nk apply tp takut xmampu...

blu4sky said...

DLL,
she is the head of chem eng dept :)

Melissa Imran said...

Kak Mimah, tambah lg kenduri kendara kawin, betunang, bersunat, p haji, arwah, kesyukuran, family day etc dua2 belah suami isteri. Pingsan!,

DeLancrettLurpak said...

Shafa,

Mampu tak mampu akan diketahui kalau dah try.. Tapi yg pentingnya, semangat mesti kuat!

DeLancrettLurpak said...

blu4sky,

oh tak kenal la pulak, sbb lain batch kot... hehe

DeLancrettLurpak said...

Farrah,

Kann? Bayangkan kenduri anak sedara sunat pun nak kena dtg, aisehmennn!

Related Posts with Thumbnails