Tuesday, 4 December 2012

Kutukan Mesra utk Cap Wau

Hari tu kan, den balik mesia naik cap wau. Lamo dah den tak naik cap wau, kalu den balik Mesia maso den dok kek Hengland, den naik ketobang pak harab. Simply because ketobang pak harab murah laie tiket eh and dio bagi at least 30kg luggage allowance. Cap wau adalah mahal gilo and kedokut luggage allowance. Ko dapek bawak apo la 20kg tu kak Senah hoiii!!! Baju and kasut kojo den dah separuh dah, lom kiro the undergarments, hehehe.


Anyway, we were so excited la gak khen, tak soba nak meraso hospitality cap wau khen? Flight London-KL, ado sorang attendent terlebih lak peramah. Tapi OKla, dio sanggup carik guava juice kek bisnes cabin utk laki den and carik seats yg best so that Yaya leh tdo baring. Tapi yg tak buleh blah adalah yg tukang bagi announcement dlm flight, biasonya ketua crew kan? Yarabiiiii, tlg la bang, curb your enthusiasm boleh dak? Baca je la skrip ko tu mcm biasa je, takyah la nak bertune-tune, ko pikir kau MC mejlis resepsi kew nyah heiiii!


Lepas tu KL-Kuching. Humang aih muko flight attendant, macam nak carik pasal. Takut aku nak tanyo apo2, takut disilambam aku kek situ. Den kan masih jet lagged, so den mmg nak tdo yo la dlm flight. Dio nak kojut den, nak bagitau dio nak serve makanan Yaya dulu. Tapi masa dio kojut den, den raso muko dio ada berapa inci yo dari muko den, terkojut boruk den. Nasib baik den tak bagi tamparan wanita kek dio, hehehe.

Satu laie, makanan cap wau adalah tidak sedap langsung especially the nasi lemak. Bukan den yo kato, adik ipar den pun kato bendo yg samo, dio pun flight dari London-KL a day before us. Apo jadik dengan kualiti cap wau ni weyy.


Org dah bagi ticket free, ko banyak lak complaint khenn?
Hahahaha.

Photobucket

18 comments:

Unknown said...

awai hang update blog. sungguh dedikasi.

sila calling2 aku kalau dah ada no. tepon. -Fiza Rahman-

che_puang hafiza said...

Cito pasai makanan atas cap wau tak sodap, penah terbaca chep wan jugak mengkomplen benda yang sama.

pastu, kampeni cap wau marah kek chep wan, sebab katonyo chep wan tak support malaysia.

Dr Singa said...

kalau kapal terbang arab.. manjang makan beriani

NenetPenne (NP) said...

i dah memang lamo dah tak naik kapalterbang cap wau bulan tu...i naik airasiah je sekarang nih...

captainlukman said...

I naik wau stakat makan KACANG MASIN je, yglain kita kita makan angin hahahaha

Fina said...

Dr Lurpak,

sesungguhnya hanya kacang jak yang nyaman dalam cap wau ya...

makcikkantin said...

Selamat pulang dll. Dan selamat bertugas. Awai update blog...U r way beyond my expectation in blog update...

Rozie said...

masa airasia ada KUL-STN sekejap itu hari, dengar cerita quality belon wau meningkat la sikit. semenjak dh xde balik ni, begitu pulak ye rupanya? amacam airbus? tidak luas seperti yg dijangka kan?

DeLancrettLurpak said...

Fiza,

Aku mmg suka merempan, wakaka!

DeLancrettLurpak said...

che_puang hafiza,

eleh, kalau sedap takpa la gak, baru le berbaloi leh support company Malaysia. Kalau dah mcm gini, baik tak yah, ye dak?

DeLancrettLurpak said...

Ibusinga,

Betol tu, Saudi airlines punya lamb briyani mmg mantapp!!!

DeLancrettLurpak said...

NenetPenne,

I dah 5-6 tahun gak la tak naik Airasia.. hehe...

DeLancrettLurpak said...

captainlukman,

tu je la yg sedap dlm cap wau tu, pineapple juice pun dah takde, tensi aku ok!

DeLancrettLurpak said...

Fina,

Kacang yg alahai, sik la puas mun makan sepaket ajak nak ohhh.. berik la 3igek paket kahh.. kedekut menar juak ehhh

DeLancrettLurpak said...

makcikkantin,

Thanks makcik. Saya adalah manusia yg suka merempan, tu pasal rajin update blog, hahah

DeLancrettLurpak said...

Rozie,

Airbus tu luasnya mcm Emirates la.. kira okla... lega gak la kaki ku ini

Silver Fern said...

I selalu dpt kacang masin tu satu beg beso masa rajin berulang dari bumi kangaroo dulu.. Sebab i extra comel kot? ~sila muntah secara berjemaah~
Anways, welcome home Dr lurpak!!

DeLancrettLurpak said...

Silver Fern,

Thanks dear.

I guess I berharap kepada kecomelan Yaya utk dpt extra for everything, hahahaha

Related Posts with Thumbnails