Sunday, 2 December 2012

First Entry

Dah kembali ke bumi kenyalang uols dan sudah mereport duty. Sebagai pegawai yg tak berapa nak berkaliber, saya pun mintak la cuti, hahaha. Banyak benda nak disettle hoiiii. Mmg merempit di jalan raya je kerojenye.

Sementara rumah nak berapi dan berair serta bergrill, maklumlah kawasan perumahan yg saya bakal duduki itu "selamat"lah sgt khennnn, terpaksa la kami menumpang teduh dirumah ibu mertuaku. Takpe, skill ke dapur masih lagi tajam, maka tidak kekok untuk saya "menari zapin" di dapur ibu mertukaku, kehkehkeh. 

Anak ku yg sorang tu punya hal pun belum settle. Ikutkan sementara nak tunggu masuk tadika bulan 1 ni, nak je kami bawak di gi opis every day. Tapi memandangkan cuti semester univ dah nak dekat, dan confirm meeting berbangkit pun akan banyak, sapo lak nak tgkkan anak bujang den kek lam  opis den, khenn? Terpakso la hantar ke daycare gak, esok la gamak eh den mesti menjelajah Tabuan Jaya County dlm misi mencari daycare gemilang, anak murid terbilang.

Setakat ni tak berjayo laie makan jelly kelapa, hari tu poie kek KLIA, jelly kelapa eh abis, osah sodap sampai dah takdo stock. Dah makan musang king, rambutan, langsat, tampoi, cendol-macha-jasaint, putu mayam-dopan-pasar-jasin. Buat maso skang, takdo laie craving yg berbangkit, tapi jgn lotak apo2 makanan depan den, mmg confirm abis, kehkehkeh.


Kutukan mesra sedaro? Oh semestinya. Ado yg panggil den, "badan berpetak-petak". Banyak bona gamak eh den punyo packs kek badan, hahaha. Ado yg sanggup datang rumah melakukan siasatan sebab ado rumours (khennn?) yg kato den dah gomuk, dio dtg nak menyaksikan rumour itu. Mmg bonar tolahan adik kakak semuo, den mmg gomuk. Tapi den gembiro dan den ado kad plastic leh swipe, adik kakak ado ko? kehkehkeh.


Alamak, battery laptop laki den dah nak haben, den pun sign off, jumpo laie di lain kutukan, hahahaha.


Yang bonar, 
pekerjo mithali berbadan sodap.

Photobucket

16 comments:

Tijah said...

umang aih nak nangih den baco cito ni. macam lagu apo kono eh jang. kihkih

Real Life in Malaysia said...

Dear DLL,

... ghindu sumo oghang kek kau ... baik di luar sinun ... kek alam maya ni woi lai lak ...


velcome back makno e VELcome botou-botou tu ... jangan lupo an daku dalam doa mu ... sedih ... sure sibuk kojo ... lupo tension belajar ...

... :)

bukankosong said...

kah kah kah

menari zapin ye

DeLancrettLurpak said...

Tijah,

Heheh.. layan yo la kak jah, den kan suka bona merepek.. hahaha

DeLancrettLurpak said...

Real Life in Malaysia,

Boss nghindu kek den, tak soba bona dio nak bagi kojo kek den...eeee

DeLancrettLurpak said...

bukankosong,

menari zapin la dik, kalu akak ko ni shuffle, confirm terbalik dapur mak mertuo den.. hehehe

faraherda.razalan said...

Akak org nogori ko? Sarawak tu family hubby? Mmm...

Anjang Damia said...


If nk makan jelly kelapa..sumtimes ada jual kt choice supermall semariang..xpun ada kt tepi jalan msk ke jalan astana,depan kede jual pisang ada one stall jual air nyiur n jelly ya.. even kt RPR fasa II tempat jual kuih ptg2 pun ada.

Sekian melaporkan :)

myjourneymyphoto said...

ekau ni org Nismilan ko, Jasaint ko, Sarawak ko? Confuse pakcik.. hahaha..

anyway welkam bek to Malaysia..

p/s: kat Jasin ada soto best kat pasar gesel kan, skang dengar pasar gesel dah pindah tempat

Fina said...

Dr Lurpak..

sinei ka oleh buah tampoi yang susah dicarik itu? d pasar minggu ka?

Adi Solikin said...

hoh xmenyompek membaham segala makanan khenn..

lepas ni nak swipe kad depann sedara mara tu jgn lupa flip rambut n petak2 di badan tu sikit.

DeLancrettLurpak said...

faraherda.razalan,

den suku biduando.. uwan den orang minang, tapi family den semuo tingga kek Jasin. Laki den org Kuching.

DeLancrettLurpak said...

Anjang Damia,

Ya lah tek melimpas di RPR Fasa II ya, lom agik bertemu dengan jelly kelapa koh..

DeLancrettLurpak said...

myjourneymyphoto,

Den sebona eh 1 malaysia, omak den duk di Ja-saint. Laki den org Kuching. Oleh sobab den keturunan minang+Bugis, den biasola donga org cakap nismilan..

Thanks pakcik

DeLancrettLurpak said...

Fina,

Aok, carik di Satok nun. Tapi mun coba di simpang UiTm sia pun ada juak selalunya. Mahal oi, RM6 sekilo, hishh!!!

DeLancrettLurpak said...

Adi Solikin,

Aku mmg selalu flips hair depan sedara mara aku, tapi diorg bukan paham pun.. mmg dasarrrr sgt khennn

Related Posts with Thumbnails