Wednesday, 5 December 2012

Everyone is Stupid

Just assume everyone is stupid.
So, give your damn signal.


Ko pikir ada telepathy?!
"Kenari hitam to Viva biru, gua nak masuk kanan, lu tunggu kejap".
Ko ingat satu dunia ke tahu yg ko nak g beli pisang goreng tepi simpang tu, lalu ko belok dgn suka sukinya, hah?

Kenapa ada masalah ke nak bagi signal? 
Especially dlm roundabout, bila nak keluar dari roundabout tu hah?
Ko kene kayuh guna tangan kah utk keluarkan signal?
Signal kereta tu pakai bateri AA kah, dah abis battery?


SIGNAL LA DEY!

Photobucket

24 comments:

blu4sky said...

hahahah..welcome back DLL
itu adalah reality..
i sll cakap ngan my husband..nak je i patah2 kan signal kereta2 kat mesia ni sbb pemandu2 kat mesia ni ramai yang tak reti guna signal...suka hati je masuk kiri kanan.. or tetiba nak belok masuk junction.. grrrrr..

Fatimah said...

marah nampak...welcome back..

anakdara said...

selamat menyerap environment pemandu di Kch especially, mims..haha..mun d sibu lgk hebat...

Noni said...

Hehehe...apakah sudah jd?

Kak Dr. DL, bpe workload skrg?
Eh, terus kena mengajar ke?

Tijah said...

malaysia volehhh!!!

Real Life in Malaysia said...

... orang punye marah ... kite pule gelak ... minta maaf ... mudahan hari ini bertambah baik ... insyaAllah ... :)

NenetPenne (NP) said...

haa kan..i pun terkena gitu jugak..baik tak payah ada signal...
tu lah Malaysia namanya..welcome back to malaysia..ha ha ha...

paling tak boleh blah, bagi signal nak masuk lorong tapi terkedek2 masuk lorong..slow sampai 0km perhour...voiiii cepatlah masuk!!!! grrrrrrr...

lemongrass said...

Hikhikhik...
memang itulah yg paling I tension dgn orang2 Asia ni. Tak reti nak bagi signal.
But I think bukan orang Msia saje kot, sebab kat sini pun lebih kurang aje and then bila tengok, sure enough, asians!
And sama jugak mcm Nenet ckp, bagi signal nak masuk lorong but terhegeh2 at 2kms/hr, giler geram!

Mak Piah said...

AMek nombor kereta nya, kak ya tulis dengan kunci kereta or paku ( erkkks!) pleae use signal lights. 1st warning! Sign-- kereta yang hmapir eksiden kerana kamu tidak menggunakan signal kamu pada ______ haribulan dan jam, lokasi.

:-)

Liasari said...

hahaha welcome home... kena orientasi skit, soon u'll get used to it.

Kazaztan Team said...

hahahhahha...org m'sia la kate kan...

DeLancrettLurpak said...

blu4sky,

bukan tu je, kalu yg bg signal tu, baru bagi signal 1 saat, terus belok je, mmg sedia je la nak membrake, hishhhh

DeLancrettLurpak said...

fatimah,

walaupun sometimes saya jadik co-driver, tetaplah tensi.

thanks

DeLancrettLurpak said...

anakdara,


sakit jiwa kmk aihhhh

DeLancrettLurpak said...

noni,

tensi ok driving, haha..

workload setakat ni hanyalah assisting two subjects and hanya start mengajar in february, heaven!!

DeLancrettLurpak said...

kak tijah,

bolehlah sangatt

DeLancrettLurpak said...

RLIM,

mmg tahap meditasi didlm kereta haruslah ditingkatkan...hishhh

Messy Mummy said...

hahaha.. kita ada amarah yg sama. sungguh sakit jiwa kalau jmp ngan org yg pemalas tahap gaban nak guna signal tuh..

DeLancrettLurpak said...

NenetPenne,

kann? Diva sgt sampai suruh org tunggu dia nak membelok...

DeLancrettLurpak said...

Kak LG,

Saya pun notice gak, orang Asia dimana2 pung sama je...

DeLancrettLurpak said...

Mak Piah,

Sikpat Mak Piah, arum bulak 7/10 semua mcm ya.. giney lah ooo

DeLancrettLurpak said...

Liasari,

Memang rasanya dlm kereta saya terpaksa meditasi banyak2.. kalau tak, mmg naik darah la sepanjang driving

DeLancrettLurpak said...

Kak Kazaztan,

Typical sgt khennn?

DeLancrettLurpak said...

Messy Mummy,

Rasanya nak bukak tingkap kereta, pastu jerit je dkt org yg sengal mcm gini, hishhhh

Related Posts with Thumbnails