Thursday, 13 December 2012

Chemistry

Kalau interview pasangan baru kawin, "apakah menyebabkan abg-gagah jatuh hati pada cik-tembam?", jawapan wajib "sebab kami ada chemistry". Nasib takda org yg berlagak pandai tanya "chemistry kau berapa abg gagah, kalau setakat C takyahlah jawapan tu chemistry sgt", khennn, ko steamroll kan sahajork org mcm ini.

Ni ha majalah Eh disember 2008, pun cakap pasal benda ni. Anyway, hari tu T-Bag ckp, dia baca kat mana ntah, kalau couple tu ada similarity in terms benda yg dibenci, pun kira gak chemistry.


Macam saya dgn T-Bag kan, kiteorg allergic dgn Mang-U fan, boleh gatal-gatal badan tau kalau duduk berhampiran, wakakkaka!


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

9 comments:

blu4sky said...

wakakaahhh..kalau dijawab pulak oleh abang gagah, saya bukan budak sains..cemana :p

DeLancrettLurpak said...

blu4sky,

kahkahkah.. terkodu ajolahhh

NenetPenne (NP) said...

chemistry i dah jadi sejarah... ha ha ha...

yelah masa kahwin memang chemistry, bila dah bercerai, chemistry tu jadi sejarahlah kan...

Liasari said...

amboiii tahun 2008... ni sure terjumpa khazanah lama lps balik dr UK nih...

Mak Piah said...

dolok mek sik paham juak apa ya...kak ya saruk, chemical mystery. hik hik

Real Life in Malaysia said...

Assalamualaikum DLL,

oghang kemia kate ... se chemistry

oghang pizik kate ... se wavelength

oghang matemetik kate ... be congruent ...

oghang muzik kate ... se irama ... se rhythm ... ikut lagu mane suke

oghang base kate ... sehati sejiwa

oghang komputer kate ... se kod kut ... he he

:)

makcikkantin said...

I like real-life-in-malaysia nye interpretation.....teringat satu cerita....
This malay lady hving dinner w one mat saleh.....nk tgk kesesuaian utk di jadikan teman. lady ni bawak friends sekali.....while hving dinner si kawan ni tanya lady (dlm base melayu la sbb mat saleh tak paham)......
Kawan: macam mana?
Lady: hmmm tak dak kimia

blu4sky said...

hahahah kelakaunye cerita McK.. takde kimia..salah campuran kot tu sebab takde tindak balas kimia..hahahah...

makcikkantin said...

ye lah tu blu...tak sheshuaiiii

Related Posts with Thumbnails