Saturday, 17 November 2012

This is It...


Saya sgt la busy kekdahnya 2-3 hari yg lepas. Mmg busy dan penat eh kalau pindah memindah ni. Nasib baik anak saya memberikan kerjasama yg baik, bolehla saya berkemas dengan jayanya. 

Pagi ni bangun awal, lepas subuh, kemas2 kotak lagi. Then buat breakfast. Orang kuat (Abg Sabri and Zamir) tdo rumah saya, so banyak tenaga kerja.  Diorg dah siap breakfast, saya pulak punya turn. Baru nak mencekik, kontena dah sampai, ciss!!!

Lepas tu kami semua mcm lipas kudung lah. Buat numbering kotak, letak dlm the list, angkat brg ke luar and susun dlm kontena. Orang yg pertama sampai dan terus menolong tentulah Kakak-Kuat dari London, hehehe. Lepas tu barulah adik hebat, kakak mantap dan abang gagah sampai untuk menolong, hehehe.

Keadaan dalam living hall, padat!

Tu belum kira dekat dapur dan belakang rumah, hahaha.

Dkt alley yg dishare dengan jiran. Benda ni sampai on Thursday, so mintak kebenaran jiran dulu utk guna for 2 nights. Ye lah, kot la ada kecemasan, alley pulak ada ntah hapa hapa punya brg, kan ke bahaya. 

Dah tak muat. Sofa and kereta Yaya yg  kena ditegakkan sebab dah tak muat, nasib la kauu. 20 footer kot, wakakaka!

Item terakhir tentulah stool yg digunakan untuk memanjat ke dalam kontena.

Lepas seal the kontena, selesai lah segalanya.


Mmg kelam kabut lah kan. Disebabkan dah tau keadaan kelam kabut ni, saya pun mmg hire caterer terkenal di Bristol utk sediakan lunch, hehehe. Dan saya panggil model Cath Kidston iaitu Farah and Kak Anis tolong didapur utk hidangkan lunch yg sudah diorder. 


Terima kasih kepada warga Bristol yang gagah dan warga London yg kuat ittew kerana sudi menolong dalam menjayakan misi angkut mengangkut ke dalam kontena. Jasa anda amatlah saya hargai, hehe.


Phewww!!!!

Photobucket

12 comments:

Hikbal Ujir said...

Wah, penuh terus kontenna, korg tinggal dlm kontenna jela lepas ni...

norh said...

moga selamat semuanya ye..

blu4sky said...

Penuh satu kontena..Amende you angkut balik DLl..hihihi
Semoga semua urusan dipermudahkan..

DeLancrettLurpak said...

Ibal,

Kontena tu mmg padat ok, dah tak buleh masuk, so acane nak dok dlm kontena?

DeLancrettLurpak said...

Norh,


Thanks. Insya-ALLAH.

DeLancrettLurpak said...

Blu4sky,

I angkut satu rumah hahahahaha

Real Life in Malaysia said...

Salam DLL,

If kereta hantar sekali gerenti 40-footer ...:)

Mudahan selamat barang sampai ke destinasi ...

AlhamduLLILLAH tenang rumah dah clear ye ...

aliaaroslan said...

lagi 3 bulan bertemu lagi.

DeLancrettLurpak said...

Real Life in Malaysia,

Kalau kami bawak kereta, kmk decide utk suruh agent uruskan, lagi senang. Tapi dlm senang2 tu, tetaplah kena pegi KL utk urusan dengan MITI, so baiklah tak payah bawak kereta, pakai yg apa ada jual kat Malaysia je la ..

DeLancrettLurpak said...

Aliaa,

Menurut kata agent, sebulan dah sampai, Insya-ALLAH. hehehe

Mak Piah said...

remaja lari dari rumah?>
welcome home. Mee kolok nantik kitak di Doreen Abdullah Kubah Ria sia.

DeLancrettLurpak said...

Mak Piah,

Nyaman ka mee kolok sia? Kmk biasa makan di Bimmers ajak? Nyaman aihhhh

Related Posts with Thumbnails