Wednesday, 7 November 2012

Sedap Membeli, Sekarang Rasakan Kau!

Kemain sedap membeli kannn?
Kekonon nak ada dessert cups comey la..
Beli sampai 10 sekaligus.

Sekarang rasakan kau nak packing, first dgn kertas tebal, pastu dgn bubblewrap pulak.
Tu baru dessert cups kan.
Belum dinner set lagi.
Tea set?
Pyrex kejadah semua.
Rasakan kauuuu, sapa suruh sedap membeli khenn.


Photobucket

26 comments:

Dr Singa said...

dasar perempuan..
:)

Real Life in Malaysia said...

Once upon a time many-many moons ago when i had to do this ... i passed it on to professional packer and mover ... sampai sekarang ada lagi kotak yang belum dibuka ... dalam stor ... he he ... books, books ... and books ...

packing, moving and unpacking memang stressful ...

blu4sky said...

xpe DLL..kang kalau tak beli menyesal pulak..my pinggan mangkuk masa undergrad dulu ada lagi sampai skrg...

VeerZara said...

hehe..i can relate to this.kalau x mbeli sayang pulak, lenkali xda sale rega mahal,xda pattern/colour/materials yg dimau.kunun2 alah mbeli, menang mjual. kalau mbeli,kompom budget lari 100m.Lepas ya, xda tpt letak la(almari penuh!),x sesuai dipakai daily la(masa festivities aja blh kluar!,sayang mok pakai la..EEeee..mcm2..hehehe

CS said...

DLL
Memadai I senyum simpol aje *tanda empathy* but on the other hand, bukan selalu, kaan? Bila dah settle down balik Msia jual aje (murah2) apa yg tak mau pada 'orang Jasin' yg satu tu, ehem..

CS said...

Ooooops!
Dah komen kat sini baru scroll down past entries (almaklum dah MIA for 2 wks) maka barulah tau akan berita baik ;-)

Tahniah Dr DLL *sambil jabat tangan gaya maya*

faraherda.razalan said...

Heeeeeeeeeee! Klu tak nak, hulur saya brg set 2. Wahahahaha!

=p

PUTUBAMBU said...

hehehe..
napsu...napsu..

(*akak pun gitu gak dik oii... dah namanya fomfuan kan..!!??)

hikhik

azieazah said...

Time nak simpan dan time nak pindah, memang seksa!

UNIT BESTARI & ICT said...

siksakan ....
Ca pun ada ... tak tah bawah katil mana dah kena campak


Chik Att
http://atleena.blogspot.com

DeLancrettLurpak said...

Ibusinga,

Kan? Pantang jumpaaaa...

DeLancrettLurpak said...

Real Life in Malaysia,

Masa parents I pindah from East Malaysia to West pun kami upah professional mover, tapi sampai sana, tgk brg pecah termasuklah kabinet.. sedih ok..

DeLancrettLurpak said...

Kak Blu4Sky,

A'ah, kang menyesal kan. Kalau dah mengidam time pregnant kang, lagi la payah, ehehhee

DeLancrettLurpak said...

VeerZara,

Rumah kmk disitok byk kabinet, ya lah nyaman berbeli brg, kak ya ngkah dlm kabinet. Bila nak ngemas brg, baruk la tauk, banyak sekali brg dah dibeli, hahahahha.. padan muka kmk!


DeLancrettLurpak said...

CS,

Malangnya kontena saya pi Kuching, kalau tidak banyak saya buat jualan lelong kpd org Jasin, hehehhe

DeLancrettLurpak said...

CS,

Thanks CikSom.

CikSom MIA sebab menjengok "Home Sweet Home" di Ja-saint kew?

DeLancrettLurpak said...

faraherda.razalan,

Hehe, tang hulur tu mudah je, tapi tang berkemas tu kemain malas saya niiiii.. isk!

DeLancrettLurpak said...

Kak Putu,


Juling jik mato saya tgk pinggan mangkuk semua ni.. ni pun menahan hati, sebab malas nak packing, hahaha

DeLancrettLurpak said...

Kak Azie,

Time yg paling sedap, masa dpt benda tu kat tgn, senyum sampai ke telinga, hahahaha

DeLancrettLurpak said...

Chik Att,

At least kat bawah katil Chik Att boleh la turn jadik kabinet ajaib, ehehe...

blu4sky said...

DLL,
you attach ngan UNIMAS ker..???
my friend ada sorang lecturer kat situ

DeLancrettLurpak said...

Kak Blu4Sky,

A'ah, saya attach dengan UNIMAS. Tak lama lagi balik mengajar le saya...aduhhhh

blu4sky said...

DLL,
sounds weird you suddenly call me kakak...hahahah..

nx year kalau i memanjangkan kaki ke kuching lagi..bley i cari you.. early this yr i lepak kat dlm unimas..my friend stay dlm tu..

makcikkantin said...

Balut elok2, takut pecah...nanti dah balik sini, jamu org makan, boleh la kata......" ni imported ni....fr henglan" pd che kiah2 yg super kepoh..:))

DeLancrettLurpak said...

Kak blu4sky,

Saya dpt rasakan saya adalah adik, kehkehkeh.. ntah kenapa, mungkin you sound more matured in your blog entries compared to me yg suka merapu dan meraban, ehehehehe

DeLancrettLurpak said...

McKantin,

Hehehe.. Tu yg takut tu, takut depa buat2 pesan-airliur dgn saya kalau saya berjalan ke oversea next time, hehehehe

Related Posts with Thumbnails