Friday, 9 November 2012

Lauk Sardin dan Butterbeer

Baru balik berjalan, hoih penat. Dah la poket berlobang 6 inches akibat rembatan secara ganas telah dilakukan di Swindon outlet, maklumlah orang dah nak balik, mestila melawat kawasan favourite supaya tidak mengidam masa pregnant nanti, kehkehkeh.


Anyway, kami tak ambik proper breakfast and lunch today because tak sabau dah nak masuk Harry Potter Warner Studio Tour. Lepas tour tu, terus balik. Sampai Bristol, dah mmg tak kuasa nak singgah kepsi ke kedai mana2 ke utk makan, so balik rumah terus. The first thing dicapai adalah rice cooker. Masak nasik dulu. Lepas tu terus buat sambal sardin, sup pucuk tahu+kentang+suun dan juga telur dadar. Yang menyakitkan hati adalah dah siap masak lauk semua, nasik tak masak lagi, apa kejadah la rice cooker ni tauuuuu!


Mengelegak je hatiku. 
Dah le lapauuuu.
Cobaan sungguh.
10 mins lepas siap masak lauk, baru le status rice cooker telah bertukar dari Cook to Warm.
Padahal nasi yg dimasak adalah satu pot setengah je pung.


Nanti cerita lagi eh.
Sebelum tu, meh nak tunjuk Butterbeer yg ada jual dkt Studio tu.

Ia adalah non-alcohol drink yg si Harry Porter selalu duk minum dlm cerita tu.


Tuan empunya blog pun sekali sekala nak interframe uols!
Rasanya mcm pepsi+butter+vanilla sikit.
Sedap la pada tekak saya, kalau nak tau ikut tekak korang, korang rasa sendiri.
Ini resepi, sila bikin kalau rajin, hehe.

Photobucket

9 comments:

blu4sky said...

DLL,
kira macam rootbeer ye..
my rice cooker kat rumah ni pun sama.. 45min baru nasi masak.. sempat gak lah nak kebulur dulu..hahahah

Madam Sooyaree said...

Nampak menarik jah beer tu. Menarik lagi model itu, auwww

Kazaztan Team said...

i see happy face la...agak ye seri doktor...ehehehhee...

Real Life in Malaysia said...

Salam DLL,

Aduhh happynya ... bila semua selesai ye ... syukur ... nanti meronda kat Birmingham City Centre upload sikit ... kot lah ada lagi tempat tu ... ingat saya tengah-tengah malam dari bas station lugging luggage cari teksi ... sume dari Pakistan/Gujeratis ke driver nya ... AlhamduLILLAH syukur selamat ... :)

DeLancrettLurpak said...

Kak Blu4Sky,

Yup, mcm rootbeer float tu tapi with buttery taste... and the so-called float tu tak hilang la mcm rootbeer.. pelik pulak saya rasa..

DeLancrettLurpak said...

Soyaree,

Mmg sedap beer itu wey.

Yang benar,
Model yg malu, ahaks!

DeLancrettLurpak said...

Kak Kazaztan,

Seri sgt, hehehe.
Padahal kepala ni dah berserabut dgn banyak benda ni kak, apo nak buek, life kan..

DeLancrettLurpak said...

Real Life in Malaysia,

Saya akan ke Birm utk jumpa boss saya before balik, I'll snap a picture or two OK, :)

Real Life in Malaysia said...

... :)

Related Posts with Thumbnails