Wednesday, 14 November 2012

LangitJatuh


Menahan ok! Menahan dari tgk cerita ni masa memula dia release. Masa tu tgh berjuang dgn panic attack nak viva, hahaha. Study nye tak, panic je lebih, hehe.


Despite the bad review pasal the new Bond sequel, aku pedulik hapa kan, asal dpt tgk muka Daniel Craig. Kalau setakat Jason Statham tu, layan dkt TV bolehla. Tapi ni Daniel Craig ok, layak dilayan di wayang ahaks. Padahal rumah kau tu perlu dikemas, corrections thesis perlu dibuat. But sometimes kan, we just have to ignore things on the priorty list, I insan yg lemah uols, hahaha.


Anyway, few things I figured as interesting from Skyfall:

1. Umang aih, baju kau tu tak berkedut pun Bond. Sempat si Sévérine tlg gosokkan baju kau sebelum nak jumpa si Silva. Apa brand seterika dia guna eh? :P

2. Earrings + pendant si M and Sévérine pakai mmg menarik hati. Si Sévérine punya adalah dari Swarovski, nyums.

3. Si Silva is the ultimate penjahat ever. Terkesan ok dia belakon dalam No Country for Old Men, bila dia interframe je, terus rasa mcm "aaa menakutkan aa mamat ni!"

4. Si Q tu tekan2 keyboard, apa yg ditaip ntah, beria sgt, benci tau! Hebat la konon, nerd!

5. Shower head dlm boat yg Sévérine naik tu mcm best je, best gile mandi, wakaka!

6. Mmg la nampak mcm dah kertu si Bond tu, the goal is to show that he IS kertu. 

7. Takda adegan minum orange juice.T______T

Lebih kurang kereta Weasley's (Harry Porter) je.. hahahaha. Bang bond, boleh bagi no contact tailor?

Ok bye. Omega watch come to mama *in my dreammm!!*
Photobucket

17 comments:

sarukman said...

8. lawa eh defender double cab yg muncul di awal filem ya koh, http://www.landrovermalaysia.com.my/defender.asp

CS said...

DLL
Aura siapa lebih hebat? DC or JS? Tapi kita suka JS sbb dia makan madeleines macam sexy gitu, ahaks.. The car looks qte purba ie klasik sbb diguna pakai juga masa zaman Sean jadi mat bond, hehe..

Jom sama2 dream of that 'O' watch?

Ribbon Clown said...

He's mine...MINEEEEEEEEE... :P

Nurrul Mohamad said...

mun watak Grey tua sikit, mek mok daniel or bale jadi nya.

btw, mek suk juak ngn statham aie. botak M nya mengingatkan saya ngn suami saya ahaha

sarukman said...

JB = Justin Bieber

blu4sky said...

masa kecik dulu..i used to think that kalau tido lambat as in selepas tengah malam nanti langit tu akan jatuh.. errrr, mana tah i dapat idea tu..hahahahah

-gedek! said...

Matlamat uncle nak tengok gadis bond je... Aaauummm!

Real Life in Malaysia said...

Dear DLL,

he he ... you are full of drama yourself ... baca your entry ... lebih hebat dari melopong tengok si Bond ...

thanks for cheering us ...

wassalamualaikum wbr ...

DeLancrettLurpak said...

Sarukman,

Eeeee, tak kuasa, terima kasih jew laa...

DeLancrettLurpak said...

CikSom,

Of course saya vote for DC. Jatuh hati pada suit yg mengancam, hehehe. JS suka pakai casual, saya tak berapa gemor tang tu je la.


Teringat saya pada aruah Atuk saya bila tengok kereta2 lama mcm gini :)

DeLancrettLurpak said...

Pe'jah,

Ko ambik sebelah kanan DC, aku ambik belah kiri, hahahahhaha.

DeLancrettLurpak said...

Oon,

Aok on. Mun watak grey ya tua, lamak dah kmk vote si Daniel Craig tuk eh.

Kmk sik berapa suka sora JS, kedak Beckham gilak, LOL!

DeLancrettLurpak said...

Sarukman,

Kmk mmg suka BJ, eh salah JB :p

DeLancrettLurpak said...

blu4sky,


hahahaha. mesti ada penyebab kan. cer tanya anak you, mesti lain teorinya pulak

DeLancrettLurpak said...

Uncle Gedek,

Dah agak dah! Tapi dimaafkan sebab kali ni gadis bond tak berapa umph, hahahaha.

DeLancrettLurpak said...

Real Life in Malaysia,

Thanks dear.
Termalu pulak ai, hahaha

Rashida Rafar said...

suit dia Tom Ford kak. Handsomeee btol la daniel craig ni

Related Posts with Thumbnails