Friday, 2 November 2012

Kata Adjektif


Saya celebrate hal 31oct itu dengan mengaktifkan balik akaun facebook saya, sgt lame, hahaha. It is really nice dpt update with friends especially with geng mesyuarat tingkap UNIMAS, and kwn2 yang lain. Ada yg dah bertambah zuriat, ada yg accident tgh fight nak dpt insurance claim, ada yg di Japan present conference, mcm2. Tapi saya tak la scroll newsfeeds kan, juling jik mato den and tak kuasa gak sebenarnya.


Tapi dlm banyak2 komen dan berbalas komen, tetiba ada la satu makhluk ni, budak lelaki satu sekolah dengan saya. I knew him but kami tak pernah la lepak2 borak. Tetiba hanya satu komen je dari nya iaitu "Gemok". 


Err. Saya terkedu.
Stating the obvious (biasalah kan) dan benda mcmni boleh diterima kalau close friends je yg mengutuk
Terima kasih, kau tak ckp pun, aku pun tau, sebab aku ada penimbang canggih *matiklah*.


Kalau ikut kebitcheness-an saya tahap 1, saya boleh je reply. 
"Kau lagi kesian, pathetic sgt life kau sampai kau terpaksa jadik bully."
Khenn.

Kebitcheness-an saya tahap 2 saya pulak, saya akan balas dengan kata adjektif lain.
Believe me, bila kata adjektif dilawan dengan kata adjektif yg lain, bunyinya sgt la hanjeng, wakaka!

Kerana malas mahu bergaduh secara online, unfriend kan saja.
Ye, tuan-puan.
Kawan-kawan (or can we just label it as "kenalan") yg bagi negative vibe ni, kita unfriend kan saja.
Settle masalah.

Photobucket

14 comments:

suhana azlin said...

hoi! keji siot..xpe noks nanti esok2 dia lak dapat awek/bini bam bam, dok ngata org mcm la dia tu gorjes sgt.

Daddy Ziyyad said...

saya setuju. Unfriend sahaja. Bagi saya adalah sangat jelik kalau tak kawan rapat, kawan just sebab satu sekolah, dan bila connected thru social medium mcm FB, tetiba bagi komen maut macam tu..For close friend, komen maut macam tu is acceptable, in fact kita akan terhibur/anggap as lawak..

DeLancrettLurpak said...

Suhana,

Kalau ikut tahap bitchy aku,mmg aku balas balik satu perkataan je "Miskin".

Maksud "Miskin" aku tu melitupi segalanya, miskin adab, miskin ilmu, miskin segala2nya.

Geram noks!

DeLancrettLurpak said...

Daddy Ziyyad,

Alangkan makcik sendiri bagi komen mcm gitu tu pun saya rasa nak cili je mulut dia, ni kan pula kawan yg tak berapa kenal kannn? Mmg carik nahas la.. ahhahahah..

Dr Singa said...

balas dulu ' miskin!!!'
lepas tu baru unfriendkan

T said...

Saya suka letak orang dalam "Restricted" group, especially for people yang kenal professionally, yang tak kenal sangat, or distant relatives. Yang stock satu sekolah, tapi tak pernah tegur seumur hidup, tetiba hantar friend request tanpa introduction, yang tu memang di-ignore je la kan. Or, in your case-- unfriend; what the hell, just block the person :-P

Mak Piah said...

DLL:
nya tek stok model kah?


p.s: Congratulation !!!!

azieazah said...

Kalu kenal baru atau baru bertemu kembali setelah terpisah lama, kompom saya pun sentap.

Tapi kalu kenalan yang kenal hati budi, saya buat tak faham saja. Mungkin saya akan komen yang sarcastic balik. Fair!

Apapun masuk FB atau lain-lain laman sosial ni, memang kena kental!

DeLancrettLurpak said...

Ibusinga,

Terkedu sgt, lalu terus unfriend.. hehehe

DeLancrettLurpak said...

T,


I think I will be doing the same thing, categorizing people in my FB friends list. Tapi penat la nak go through 1-by-1 kan? hehe, let's put it as azam tahun depan je la, hehehe

DeLancrettLurpak said...

Mak Piah,

Model? Jauh sekaliiiii..
Malas ku nak nganok fizikal nak.. tapi ya lah, sik sedar dirik.. hahahha


Thanks Mak Piah.

DeLancrettLurpak said...

Kak Azieazah,

Tu lah, dah la dgn budak2 zaman sekarang ni, main add je, tak kenal pun, kalau blogger biasanya dia bagi intro.. hish!

Fatimah said...

G**k ! I pun sensitip ok...

DeLancrettLurpak said...

Fatimah,

Tu la, rasa nak ku cili je jari ye menaip tu tawww!!

Related Posts with Thumbnails