Wednesday, 21 November 2012

Good Bye Birmingham

Hari ni cuaca sungguh suram. Hujan membawak ke malam. Begitu juga rasa hati saya, ewaahh!! Ala, bagi chance la nak feeling syahdu, hehehe. 

Hari ni saya jumpa boss, saya pegi pulangkan buku padanya, discuss few other matters, bagi pesanan-yg-sampai-nak mengalir-mata-tapi-ku-tahan-jua and say goodbye. Boss agak berkaca juga matanya, mungkin boss nak menangis gembira sebab dah tak jumpe student panic+sengal macam saya khennn, wakakaa! Saya? Tidaklah menangis, poker face all the time bebeh. Kali ni mmg boss hantar sampai ke pintu and dia ckp dia akan join the procession masa degree congregation saya, sobs sobs, fullamak syahdu ok! Boss tanya, next week dtg lagi tak, mana nak dtg boss oi, busy ok cleaning the house.


Dah janji dengan Shaharil nak lunch sama2. Disaat melangkah keluar Gisbert Kapp building tu, sedih gilak ah. Siap berhenti across jalan and pusing mengadap bangunan tu and tenung dalam-dalam, tetiba perut berbunyi, mmg potong betol lahhhh nak syahdu, haha. Terus ke depan library, tunggu Shaharil. Dekat depan library, ramai gila orang and siap ada polis. Bila Shaharil dtg, tanya kat dia, dia kata ni protest untuk "Free Palestine". So kami gerak la slow2 ke Guild of Students. Dalam pada berjalan tu, nampak la group of students, pegang sepanduk, sambil jerit-jerit "Free Palestine". Yang berkumpul ni ada yg jewish, omputis, and bermacam colourlah, hehe. Oleh kerana saya blogger tak berapa nak tegar, so tiada gambar, hahaha.


Both of us order Ricotta and Spinach Cannelloni

Side dish Shaharil order, breaded mushrooms.

and an american vanilla cheesecake, courtesy of Shaharil, thanks uols! The cheese part is so sedap, minus the crust. The crust mcm rasa lemau ke hapa ntah.

Gigih suruh waitress amikkan gambor.

Lepas bergossips tentang masalah dunia selama 2 jam (erk!), kami pun bergerak ke EECE balik. Hajat dihati nak jumpe Mary, tapi Mary takdo, jumpa saja lah si Sam. Lepas bertanya apa yang patut pasal hard bound procedure, kiteorg gerak ke train station. Shaharil dengan baik hatinya hantar saya sampai ke pintu train to Bristol dekat New Street Train stations, huwaa!!! Sedih ok! Tapi macam biasa, buat-buat jiwa kental sajalah.

Will definitely miss the Bristol-Birmingham-Bristol. trip.
Will definitely miss having  meetings with boss.

Will definitely miss everything minus the head banging of PhD lah kan, wakaka!
Farewell Birmingham, see you in Summer 2013, insya-ALLAH (kalau ada rejeki)


To Real Life in Malaysia, ingatkan nak ambik gambar Bull Ring untuk melepaskan kerinduan you pada Birmingham, tapi tak sempat la pulak plus hujan yg boleh tahan. Sorry ya.
Photobucket

8 comments:

blu4sky said...

DLL,
feeling2 mcm dalam movie pulak erkk..siap pusing belakang..
yeah..you gonna miss the place..
i still do..miss my kg lufbra.. hahaha.. hope one fine day dapat jejak kaki balik tgk kampung..ewah..
kena cari tin milo yang besar bikin tabung..byk extra baggage nak kena usung.. :p

Real Life in Malaysia said...

Assalamualaikum Dear,

Daku menghayati sedih mu ... tak akan hilang sampai bila - bila especially when there is a beloved connection ... local sisters yang sehati sejiwa ...

... dah janji dlm hati (now dah keluar hati he he) ... lepas belajar ni ... i will reward myself with visits to them ... insyaAllah, insyaAllah ... lambat lagi boleh buat tabung besar tin biskut lemak yang empat segi macam tin minyak tanah zaman dulu ... he he ...

... gambar rindu ... :)... tak pe tak pe ... but til now i ve not found out why they called that thing the bull ring ...

... one more thing ... kalau DLL naik train lagi ... snapkan map perjalanan dlm train tu ... meh pos ke KTM malaysia ... compare dengan map dlm commuter train kita ... nun kecik atas pintu ... kalau duduk tengah-tengah memang tak nampak apa ... komuter dah hafal okay ... komuter baru cam mana ... adoiiii

... sorry yang ... sibuk je lah saya ni ... :)

monstorious wife said...

Matilaaa letak gambar cik sha dalam nih!!
oh..i saw this pic in Sha's fb.

Tijah said...

welkambek!

nanti lalu semban meh la singgah pekena nasi arab.

DeLancrettLurpak said...

blu4sky,

Saya pernah pegi loughborough sekali je, sebab melawat kawan. Sungguh kecik Univ dia kan? I ni kena menabung sungguh2 ni, sebab nak pi convo next summer, hehe, masalahnye, sempat ke menabung? hehehe

DeLancrettLurpak said...

Real Life in Malaysia,

Saya paling sedih tengok muka supervisor saya, taktahu apa pasal. Mungkin saya banyak terhutang budi, insya-ALLAH takkan tergadai body, hehe, melalut pulak, hahahaha.

Sebenarnya hati saya banyak di Bristol, berbanding di Birmingham :)

DeLancrettLurpak said...

monstorious wife,

ada dia ckp pasal awak masa kami tgh makan, berkak-nam kami sekejap, wakakaka!

Cik Sha sporting, takpe, hehehe

DeLancrettLurpak said...

Kak Tijah,

Se tak suke sgt nasi arab. Se nak makan daging masak lemak cili api dari dapur Kak Jah, bolehhh?

Related Posts with Thumbnails