Thursday, 22 November 2012

Berpuak-puak

Dari kecik lagi kita dah biasa dengar kes berpuak-puak.
Dalam family pun, makcik A+B berkomplot mengutuk secara bejemaah makcik C.
Dkt sekolah dulu, set timur gaduh dengan set barat (kejadahnye heyyy!)
Umumnya, kebanyakkan rakyat Malaysia pun bersikap kenegerian khennn?
Jangan nak menipu, dkt twitter, dkt blog ramai yg mengutuk negeri ni lah, negeri tu lah.
Saya adalah one Malaysia, sebab saya lahir di Perak, sek rendah di Kuching and Pekan, Pahang, sek menengah di Jolobu dan Kuantan dan first and sec degree di Johor. 
Sungguh One Malaysia, ahaks!
Mmg ditakdirkan semua kita ada pendapat masing2, sebab tu we tend to support set-set yg ikut kepala kita kan?
Tapi tu lah, kalau dah semangat sgt hidup berpuak-puak, mmg suka la bergaduh, tak kira gaduh in person ke, gaduh secara maya ke kann?


Alangkan vampire sama vampire pun nak gaduh kan?
Rujuk Twilight Saga Breaking Dawn II.
Nak kata kat orang la kan yg ko dah tgk semalam kannn?
Wakakaka!


Pengajaran dari movie itu adalah
kalau gaduh, adalah cool kalau main koyak-koyak mulut, 
wakaka!


Photobucket

8 comments:

azieazah said...

Gadoh koyak mulut dan tarik rambut, sakitnya cuma sekejap. Boleh sembuh. Tapi hati tercarik rabik, lambat dan baik tau... hehehe

Real Life in Malaysia said...

Assalamualaikum DLL Dr,

Saya sangat-sangat lah berpuak ... puak orang kena kacau ... :)

tak suka lah tengok orang niaya niaya orang ... :)

so siapa yang kacau Dr Lurpak tu ... meh cakap ... ewahhhh ... iye ye je ...

... :)

Mizz Coki said...

i was born in Ipoh, Perak too!
Iban in Perak.
Wheww!

DeLancrettLurpak said...

Kak AzieAzah,

Btol tu, silap haribulan, berbekas luka dihati, mmg melekat sampai2 bila2, kan?

DeLancrettLurpak said...

Real Life in Malaysia,

Ish, setakat ni takde org kacau saya, hehe. Kalau kita mahu ambik side untuk memperjuangkan sesuatu, make sure kita kena study betol2, timbal balik segalanya, kan?

DeLancrettLurpak said...

Miss Coki,

First time dgr Iban di Perak, hehe. Anyway, parents ktk army kah?

~zuera~ said...

saya pun orang Malaysia gak
born Perlis,tadika-spm kat Kuching,matrix rah Labuan,
deg- Kuantan.nek tok keja rah Penang.
dah la iols ni muka anak mami.org dok heran ja pasepa i ni x ckp Penang.i can speak bahasa swak fluently,but bahasa utagha ni x master g.mun org tnyk nang amek pdh kmk org msia jak.senang cita!

Mizz Coki said...

Yes, Mim.
My late Dad is ex-8th Rangers .
Hahhaha..
Padanler teman gemo makan deghoyan.
Hahaha.

Related Posts with Thumbnails