Wednesday, 7 November 2012

Acane Nak Sebut ni?


Saya suka cekelat ni. Ni kwn saya dari France yg bagi, rasanya dkt kelumpo pun ade (matiklah bunyi village abis, wakaka). Macadamia ni tak berapa sedap, yg lait nouisette ke hapa tu, yg tu sodap. Kat Hengland ni tak pernah jumpe pulak, kot la ada org pegi France, leh le pesan kan, tapi nak menyebutnya, kang org kata aku mel_c_h pulak, kehkehkeh, otak I suci tawwww!

Sent from my BlackBerry smartphone from Virgin Media

20 comments:

blu4sky said...

i panggil cekelat cap gajah.. hahahha...

Real Life in Malaysia said...

ye ... Agreed macam kain pelikat cap gajah ... :)

tasekM said...

kah2.

tak tau gak nk sebut...


.

Tijah said...

oiiiii!!!
Ceklat ni haram masuk nismilan.
Kote dio?

bujal X said...

coklat zakar? kehkeh~~

Madam Sooyaree said...

Hahaha... suka kau yeee... cokelat cap gajah ku panggil. Tapi Lindt tetap jadi pojaanku!

Daddy Ziyyad said...

hahahahaha..

Bujal dah buat direct translation!

makcikkantin said...

hahaha, 10 tahun lalu, makcik jumpa cekelat ni...kat airport or langkawi..tak ingat dah...dok gelak sakan camne nak sebut....

tak payah makan, so tak payahlah nak sebut...

DeLancrettLurpak said...

Kak blu4sky,

Gajah pun gajah la, sodapppp!

DeLancrettLurpak said...

Real Life in Malaysia,

Takut org tak paham juge sebenarnya, kang dibelinya coklat berbentuk gajah, hehehe

DeLancrettLurpak said...

Kak TasekM,

Main tulis je kot, takyah sebut, hehehe

DeLancrettLurpak said...

Kak Tijah,

Wakakakaka!
Cote Den?
Den takdo Cote.. wakaka!

DeLancrettLurpak said...

Bujal,

tak sanggup la pulak nak menyebutnya dengan lantang dan konfiden..

wakaka~

DeLancrettLurpak said...

Madam Sooyaree,

Tapi Lindt tu cepat cair.. ehehe.. eh salah, tak sempat masuk mulut daku, dah masuk mulut org lain, sedap sgt...

DeLancrettLurpak said...

DaddyZiyyad,

Dah agak dah, Bujal confirm akan dtg dengan idea yg bergeliga, hehehe

DeLancrettLurpak said...

McKantin,

Tapi sedap makcik.. saya taktahan tgk dia memanggil suruh makan.. hehehe

NenetPenne (NP) said...

yaa mula2 nak menyebut perkataan cote tu rasa nak gelak... cokelat ni dah ada kat malaysia... tapi bila fikirkan balik, there is nothing wrong with the word tu, kita jer yang refer that private part as cote...

DeLancrettLurpak said...

NenetPenne,

Kena belajar sebutan yg betol jugak ni, sat g lain yg dicakap, lain pulak maksudnye.. hehehe

dimmi Oh said...

Salam kenal, :)

I was bloghopping bout PhD..hehe
Btw, sebutan coklat tu, tak lucah pun. "kot dohr" bunyinya.

Côte = coast, Or = emas. So, meaning dia Gold coast (direct translation). Sejarahnya, Gold Coast ni dulu2 refer to Ghana, jadi brand ni ambik nama camni, sebab dulu2, biji koko tu di ambil dari Ghana.

kalau ejaan camni: "Côté" baru sebutan agak lucah..haha. Côté: ni maksud nya sebelah (menunjukkan position) : à côté de chez moi= di sebelah rumah saya.

Cheers :)

DeLancrettLurpak said...

dimmi Oh,

terima kasih di atas pencerahan yg diberikan :)

Related Posts with Thumbnails