Wednesday, 10 October 2012

More Than Love

Course of true love never did run smooth.
Cinta terhalang sebab berlainan kasta gituuhh
Source


Kat Malaysia takde lah kot kasta bagai ni kan. Kot ada mak pak yg halang, biasanya family yg tidak sebulu, si lelaki takde pendapatan tetap atau terjal sgt, si perempuan ada bad history, awal sangat nak menikah and yada yada. Ye lah, one cannot love and be wise, tu pasal family/kawan2 kasik warning dulu.


Mmg zaman berchenta, dikaulah segalanya, you pakai apa pun, you la paling drop dead gorgeous, bau you mmg all the time la umpama bau Chanel Chance walaupun you baru keluar dari kedai mamak, melantak nasi kandar. Eh semua benda la indah, kann?


Tapi utk kawin?
Katanya kalau boleh nak sehingga ke hujung nyawa.
Kalau buleh nak a smooth sailing marriage gituh.
Tapi, jangan dilupa, mmg custom kita kalau kawin, maknanya kau "kawin" dengan family tu sekali kan?
Kalau tak sebulu, merasalah jadik bahan "anyaman ketupat" masa minum petang khenn?


Tapi cer ckp dgn orang yg tengah berchenta pasal life lesson ni semua,
confirm masuk telinga kiri, keluar kot celah mana tak tau..
Depa lupa sekejap bahawa ada juga kes
"When poverty comes in at the door, love flies out of the window"
Kann?



Marriage takes more than "just" love uols!




Tapi kalau dah nak sgt kawin, telanlah jek lah apa yg datang nak oiiii....


Photobucket

8 comments:

blu4sky said...

betul tu DLL...bkn jerr 'kahwin' ngan immediate family jerr...but sometimes pakcik makcik cousin mousin.. semua nak join in...on top of that..yang external ni lagi over and mulut lagi puaka daripada yang immediate...huhh..klu kena yg mcm ni..mmg makan dalam je lah..

CS said...

DLL
Maka berkahwinlah dengan pasangan yg takde ramai adik beradik, ehem..

Marriage without love maybe boleh dipupuk (eg my parents) but marriage without money, sakit ohh!

sarukman said...

oh, so mcm tu saya nak kahwin dgn anak yatim piatu, yg ada empayar bisnes keluarga juta-jutaan .... BRUCE WAYNE!

makcikkantin said...

love is in a way, like always being said....buta.

pandai pandailah kemudi berdua kalu tenggelam kan.

DeLancrettLurpak said...

blu4sky,

kadang2 saya bila terperangkap dlm masalah mcm ni,saya wish ada button vanish.. hehehe.. bukan saya yang disappear, diorg yang disappear forever, hahahaha

DeLancrettLurpak said...

CS,

walaupun orang kata "all you need is love", tetaplah duit juga yg in a way kasik perut ini tidak menangis, kann cik som kannn?

DeLancrettLurpak said...

Sarukman,


Kamu gay.



G.A.Y

DeLancrettLurpak said...

MakcikKantin,

Beruntunglah mereka yang dpt high tech boat with a speedy engine, kann? Hehehhe

Related Posts with Thumbnails