Monday, 22 October 2012

King Arthur's Sword and Dosa

Walaupun tahap nervous menjangkau ke tahap paras bahaya, life kena diteruskan jugak, rumah nak kena dikemas secara serious. So kat dapur la saya menggodek barang hari ni. Tempat letak pisau ni dah lama ada, tapi ada satu masaelah, bread knife tu terlekat kat dalam tu. Ada la abg gagah perkasa ni, masa beli tempat pisau ni, dia  pun dok susun la pisau-kedai-Sweden tu dalam bekas ni, mak tak mampu nak beli pisau brand glamer wey. Dah tentu la ada yg tak ngam, sah-sah lain brand kan, Abg gagah main "kawin paksa" gak, hemm.. akhirnya, tak leh tarik keluar dah pisau tu.


King Arthur keturunan mana pulak yg dpt tlg cabutkan pisau ni.


Kalau takde King Arthur yg nak dtg tlg, makanya, mari kita humban saje bekas pisau dgn pisau tu sekali ke ke dalam bin yang berwarna hitam next week, this week lorry recycle je dtg, bersabaulah, di tong sampah jua tempat mu wahai pisau.

Sebelum mengakhiri coretan hari ini, terimalah .....
Dosa yang sedap!


"Dosa" mana la yang tak sedap dibuat kannn? Ahaks!
Yang salah tu la yg sedap, wakaka!

Photobucket

8 comments:

Real Life in Malaysia said...

Salam DLL,

... pisau and kayu kawin paksa ...? best analogy after my meriah statistics class yesterday ...

... pecahkan je kayu tu ambil pisaunya ... if the pisau is worth it ...he he

... apo ko bondo eh daun kocik-kocik ateh doso mu tu ...?

...tension sikit okay ... InsyaAllah Allah permudahkan ... Ameen ...

makcikkantin said...

apa kah dosa yang sedap tu? teringin juga nak buat dosa tu

azieazah said...

Adakah kerana dok selalu makan dosa tu lalu pisau tu memberontak tak mau kawan?

-gedek! said...

'Hidup biar sedap'

DeLancrettLurpak said...

Real Life in Malaysia ,


Kayu tu adalah solid wood, I need an axe to do it, knowing my husband, dia lagi suka kalau I baling je benda tu masuk bin, heheheh

I think the small daun is the watercress. Kalau buat egg sandwich, sgt sedap kalau letak watercress juga.. dkt malaysia, saya tak pernah jumpe la pulak

DeLancrettLurpak said...

McKantin,

Dosa melantak sup gearbox.. dosa tauuu.. dosa pada lelemaks yg dah sedia ada di badan yg kecik ini, heheh.. Kecik la sangat kannnn.. hehehe

DeLancrettLurpak said...

Azieazah,

Takde la kak azie, sifat manusia yg tak sabar menyebabkan pisau tu stuck, hehehe..

DeLancrettLurpak said...

Uncle Gedek,

kalau tak sedap, tak nikmat, ahakss!

Related Posts with Thumbnails