Wednesday, 3 October 2012

Kegeraman Punya Pasal

Dah puas makan di kedai masa berjalan ke London, tibalah masa untuk berjinak  - jinak kembali dengan pots and pans. So hari isnin, sebab hujan yo memanjang, tetiba daku teringat kepada sup ayam, apatah lagi sup ayam adalah benda paling senang nak buat, hehe. Tapi kalau takda sambal, rasa mcm pelik la pulak. So mari kita gandingkan dengan sambal clam. Clam ni Ayu yang bagi dulu, product of vietnam. 

Sekali dah masak, baru lah saya merasa. Sekali hanyir ok! Masa basuh tu takde la pulak bau nya.
Tak dan pun masuk dalam mangkuk, terus campak dalam food waste bin, huwaa!! Kempunan!

Sedih ok. Kat tekak dah terasa-rasa ni wey. Ambik jek la cili padi, potong2, campak dlm sup ayam. Telan je la kan, makan nasik sesenduk = 4 sudu besar aje, sedih la konon, kahkahkah!

So hari ni, bersemangat godek freezer dan jumpa udang. Walawey, mari gandingkan secara berduet dengan petai, hehehe. Ni petai in brine, so takyah susah hati ia rosak sebab asik pemalas nak masak khenn.

Masak juga ayam masak kicap. Sayur? Saya dah letak chestnut mushroom dalam ayam masak kicap pastu dah ada petai dalam sambal udang kan, jadik la kan? wakakaka! Dasar pemalas! Padahal nak masak stir fry brocolli and carrot bukannya lama pun, hahaha.



Hasilnya adalah wallahhh! Puas hati.
Dan nasik adalah bertimbun tadi, wakaka!
Photobucket

5 comments:

Daddy Ziyyad said...

gilaklah..duduk uk pun makan petai..saya sendiri dah lama tak makan sambal petai ! hahaha

liemaopurut a.k.a ana said...

mak ai......x yah la kempunan kot.. sambal petai tu lagi heaven makan nya hahahha...

terasa nak g carik petai la pulokk ;p

DeLancrettLurpak said...

DaddyZiyyad,

Petai in brine uols! Dkt OZ pun ada. Mana la tau korang pindah ke sana khennnn :)

DeLancrettLurpak said...

liemaopurut,


Nikmat uols!! Lajat sekali, hehehe

Swift Lucy said...

pet supplies

Related Posts with Thumbnails