Friday, 21 September 2012

That Critical Point

Korang pernah tak rasa masa potong bawang, mata pedih-pedih, pastu rasa jam-jam tu gak nak give-up potong bawang, pedih ok! 


Masa tgh buat kerja sekolah, rasa tak tau nak jawab soalan sebab tak paham pun topic tu, terus rasa menyampah, tapi apa la nak jawab kalau cikgu tanya esok ek.


Lepas tu tgh buat exercise. Buat cardio ok lagi, no hal. Suruh buat strength workout pun ok lagi. Tapi kalau disuruh buat Abs workout, buat 2 kali je, terus dan-dan tu juga rasa nak google no tepon plastic surgeon dekat klinik berhampiran,  "liposuction saja la perut ku ni doktor, daku tak sanggup nak buat sit-up, rasa nak pengsannn!!!" *nangis mengogoi-gogoi*.


Yang sedang buat PhD, kalau dlm area mcm saya yg melibatkan coding dan mathematics equation. Rasa macam nak hentak kepala dkt meja berkali-kali (drama la sikit kannn) sebab apa kejadah equation ni /apa kejadah takde error dalam coding, tapi output adalah mcm sengal, eeee. 


Bila dah sampai that critical point.
Kite rasa nak give up.
Rasa nak carik reasons to back up our decision of giving up.


That critical point determine your future path.
Do not give up.



Sekian motivasi hari jemat.

Photobucket

9 comments:

blu4sky said...

DLL,
sabar..sabar..paham perasaan you..at least you dapat output sengal.. i run my program..sekali output blank..lagi bengkek.. hehehhe..

kucingorengemok said...

bab coding/output/equation tu tak tau... tapi kalau suruh senam² perut, kita bukan nak call plastik surgeon, memang tak buat terus! senang takyah rasa bersalah kalau give up di tengah jalan, keh keh

Fazira said...

ok kah??.
fazira baru dapat email panjang berjela dari chris.. preparing myself utk tgk correction dia..

Cik Kiah said...

I heart you!

DeLancrettLurpak said...

blu4sky,

rasa nak hempok aje laptop masa dpt results mcm tu.. hehehe

DeLancrettLurpak said...

KOG,

Saya kan masa duduk lepak2 dgn kengkwn, mesti terperhati perut orang lain, tgk besor mana lipatan perut diorg, selalunya saya antara jagoan perut berlipatan besar, hahahaha

DeLancrettLurpak said...

Fazira,

Sedang berada di tahap gelabah melampau, hahaha..

Apa Chris kata? Everything OK?

DeLancrettLurpak said...

Cik Kiah,

I heart you bebehh...
Semuanya baik-baik disana?

Fazira said...

Chris cakap statement bagus..
cuma kena bagi lagi strong statement..
bagi kaw-kaw punya..
dia suruh masukkan semua result statistic dalam table..
hehehe.. dia dah habis baca..
tinggal dia nak bagi correction ja!.
Takuttt lak nak tgk. huhh

Related Posts with Thumbnails