Monday, 17 September 2012

Saya Menyerah Kalah


Disebabkan Yaya ada lagi 10 weeks untuk pergi ke sekolah dkt sini, kami decide to let him have the hot food dkt school, tapi sebenarnya saya mmg malas, hahaha. A dinner set hanyalah GBP2.20, so satu minggu GBP11 lah. 


Parents diberi menu ni utk diteliti, kalau tak puas hati, boleh la complaint. The Orange label tu adalah main course yang boleh dipilih, ada Halal and vegetarians option ok! The main course is served with bread (with yellow label) and the pink label is the dessert. 

Sepanjang tahun ada 3 menu macam gini, so diorg rotate la supaya student tak boring. I tell you, the menu memang awesome lah, jeles pulak saya baca. 

Surrender lah saya kalau Yaya dah mintak menu mcm kat atas tu, mak tak hebat di dapur barat nak oiii, dapur asian ni pun tak terkejor, ahaks!


Photobucket

8 comments:

Pink Mama said...

wow tersangat awesome menu sekolah Yaya.....acik pun jeles nengoknya sebab hari-hari makan sedap.

blu4sky said...

menu ni lagi kelas dari menu cafe kat office i...
klu my kids' school provides halal meal mcm ni kan ke sonang keje i.. idok lerr every morning kena siapkan sampai 3 menu to cater for their breakfast, lunch and bekal..

azieazah said...

Dah tentulah sedap dan terjamin bersih. Tentulah juga tiada kes keracunan makanan (macam kat kantin sekolah kita!)

DeLancrettLurpak said...

Pink Mama,

Kann? Kita pun tak makan gitu hari-hari, jeles aii

DeLancrettLurpak said...

blu4sky,

u bukan dok kat mana?


Tabahnya u bermasak setiap masa, tapi kalau pandai manage and anak tak banyak songeh, senang la kot kan

DeLancrettLurpak said...

Kak Azie,

Seingat saya, saya tak pernah lagi kena keracunan makanan masa sekolah rendah, tapi masa dkt sekolah Mara pernah kena sekali la..

Bab hygiene ni mmg fail la kedai2 kat Malaysia kan

blu4sky said...

DLL,
i dok kat mana..hehehe...my kids go to chinese school.. haruslah mak dia bawakan bekalkan.. walaupun xde jual ong2.. tapi..dot..dot...dot.. :D

DeLancrettLurpak said...

blu4sky,

oh, no wonder. bertabahlah kamu ye, lagipun jimat duit dapur kan?

Related Posts with Thumbnails