Friday, 7 September 2012

Safayeh Jiben Ishbilia


"Apa yang kau mencarut tu, astagfirullahazimmmmmm!!! " kata seseorang yang konon-konon arabian abis.


Feeling middle east la uols! Padahal berbelit lidah nak menyebutnya, hehe. Saya jumpa makanan ini di Harrods, terus teringat pada Cheese Pide yang kak Lemongrass buat. Saya rasa ingredients nya lebih kurang la kot, cumanya lebanese food yang ini dia letak parsley.





"Bang, bungkuskan saya 2 keping Safayeh Jiben Ishbilia dengan sambal kerang".
Nama makanan elok-elok, lepas tu dipendekkan kepada Jiben.
Lama-lama jadik Jebon.
T_________T.
Creative uols!

Photobucket

12 comments:

Nina said...

Jiben tu jibnih ... Cheese dlm bahasa Arab :)

Dr Singa said...

macam nama orang pon ado!

lemongrass said...

I makan cheese pide kat kebab shop around the corner aje. You makan saffiyeh jiben kat Harrods!
Glemer gitu! hikhikhik....

NenetPenne (NP) said...

i pulak time pi harrods, terliur masakan thailand...nyaris nak beli...sebab tengok tak ada pork... tapi tak beli pun, my sista dah jeling2 dan menimbulkan keraguan...ha ha ha..

PUTUBAMBU said...

FUIYOOO...!

siap ngan sambal kerang tu! kehkeh

DeLancrettLurpak said...

Nina,

thanks :)

Lenkali boleh la saya order roti jibnih satuuuuu! heheheh

DeLancrettLurpak said...

Ibusinga,

Kann? Saya bagi nama anak saya Ishbilia lahh, tapi takda anak baru lagi, hahahahhaa

DeLancrettLurpak said...

Kak LG,

Saya tak beli pun la walaupun murah la saya rasa.. hehehe..

Tapi agak2 kalau lawan dengan rendang daging, mcm sedap jek kan?

DeLancrettLurpak said...

Nenet,

Saya pulak asalkan takde pork, saya makan saja, hehehhe..

Biasalah, tepuk dada tanya iman dan perut, hehehe

DeLancrettLurpak said...

Kak Putu,

Kalau la ada sambal kerang kan? Itu dialog imaginasi saya lahh.. hehe

Cik Kiah said...

Cemana lah i nak diet ni kalau u asyik tayang gambar makanan ni??? (cewah..tak boleh blah punya statement blame org lain atas kelemakanku).

DeLancrettLurpak said...

CikKiah,

Ciss!! Kalau nak makan, makan aje la kannnnnn.. hahahhahaha.


Saya taktau mana pi measurement tape saya ni, hahaha

Related Posts with Thumbnails