Thursday, 6 September 2012

Motivasi dengan Berangan


Angkat tangan sapa yg tak pernah berangan? Tipu ahh korang. Korang mesti ada punya terpengaruh dengan angan-angan mat jenin. Apa yg korang angankan? Menjadi wanita paling gorgeous, slim dan tak berkedut hingga berumur 60 tahun? Wow, tinggi cita-citamu kak siah oi! Atau korang berangan jadi kaya? Aruah Abah saya selalu kata kaya ada macam-macam jenis, ada kaya ilmu, kaya duit, kaya budi bahasa and kalau buleh masa berangan tu, biarlah ada juga kaya budi bahasa termasuklah di jalan raya, ahaks.


Anyway, saya mmg mengaku saya pun suka berangan. Berangan juga ada abg senior phewit phewit masa menapak balik dari kelas, tapi nan hado, sedarlah diri kau tu Betty Ye Soy La Fea kann? Dahla baju bau kedai makan, ada hati mintak kena ngorat *pitammmm*.  Ah tipu tu semua,  tak kuasa saya nak berangan mcm gitu, membazir masa, tapi kalu setakat berangan abg pakai honda pinjam nak buek apo, harus lah abg pakai moto TZM colour kuning (ehem ehem).


Masa umur berbelas tahun, hormon teenager baru nak menunjukkan belang, saya ikut tengok cerita Cinta Antara Benua. Korang ingat tak drama series tu? Cerita yang ada Azah Aziz, Azhar Sulaiman and Ahmad Idham. Pergh! Satu impak besar ok! Berangan nak belajar oversea kekdahnya. Untuk buat course apa, masa tu taktau apa-apa, yg pentingnya pegi London.  Satu lagi cerita best adalah cerita Cinta Korporat yg ada Azhar Sulaiman, Azah Aziz dan Rusdi Ramly. 


Lagu favourite of course la Cinta Antara Benua uols, walaupun Stone Hedge tu adalah 50 kangkang kera jew dari sini, idokle teman sampai lagi yong oi! Sampai hari ni saya bila saya dengar lagu-lagu dalam both drama tu, mesti saya teringat cita-cita saya yg terkubur masa nak buat first degree. Ye lah kan, yang pi oversea buat first degree tu katanya cream of the cream, gituh. Tapi idok le saya sedih bebeno tak dapat pi oversea sebab saya mmg hidup dalam kebluran sampai masuk third year, kahkahkah.



Kalau tetiba korang tengok pompuan yg overweight buat shooting dkt Trafalgar Square menari pusing2 mcm Amy Mastura ni  sebelum hujung tahun ni, buat2 jek la tak kenal sapa pompuan tu, kahkahkah.


Berangan mmg tak sudah uols! Tapi apa salahnya berangan kan, boleh juga motivate diri sendiri. Manusia yg nak berjaya kena pandai motivasikan diri sendiri tanpa bantuan orang lain. Contohnya, berangan sambil click-click websites travel, tapi jangan sampai terbeli ticket, kannn?.


Photobucket

20 comments:

blu4sky said...

angan-angan..sape yang tak kuat berangan.. favourite past time.. hahahahah...

cerita cinta antara benua..cisshh mengingatkan haku kesah patah hati dek disebabkan cinta dua benua.. wonder where's that mamat..angan-angan nak simbah muka dia dengan segelas air mcm dlm drama... muahahahah...

aliaaroslan said...

angan angan penting kan, supaya naikkan semangat diri sendiri...

Kazaztan Team said...

ehhhh...saya selalu berangan click-click websites travel...ehehehhehe

NenetPenne (NP) said...

kelakar entry ni..
u berangan nak pi belajar kat london..eh kan sekarang dah smpai pun kan...

dreams really come true kan...

nanti kalau u nari2 kat trafalqar square tu jangan lupa upload/download kat youtube..mana tau tetiba jer ada peminat...terus glamour!!!

T said...

Saya suka berangan jugak. Usually ada rama-rama, pelangi, dan bunga matahari. Lepas tu terlompat-lompat dan tersengih-sengih macam budak lima tahun. Kalau tak berangan tu, banyak berangan makanan macam-macam. Sengih besar-besar, tapi lepas tu sedih bila buka peti ais kosong.

Mak Piah said...

* angan angan,.,bila mencari pasangan,...* pose Raja Ema belagu dengan mengunakan props kerusi, rambut tocang tinggi>>>> molah sora kiut lokk...


I love this entry.

PUTUBAMBU said...

putu tgh bayangkan ni...

kahkah!

DeLancrettLurpak said...

blu4sky,

kalau nak simbah air, make sure fresh orange tauu, baru la feeling2 orang kaya melayu, hehehehe

DeLancrettLurpak said...

Aliaa,

Dalam apa2 pun, mesti ada angan-angan. Macam nak makan sedap, mesti ada angan-angan kan, hehehe

DeLancrettLurpak said...

Kak Kazaztan,

Saya ini merbahaya. Kalau saya start tgk websites travel, tak lama lepas tu, confirm saya beli tiket, hahahaha...

DeLancrettLurpak said...

Nenet Penne,

Seriau pulak saya nak imagine diri saya sedap menari di Trafalgar Square, mimpi ngeri la utk korang, hahahahahha

DeLancrettLurpak said...

T,

Indah sungguh angan-angan kamu, siap ada bunga matahari, hehehe. Angan-angan saya biasanya melibatkan badan yang ramping, hahahaha

DeLancrettLurpak said...

Mak Piah,

Sora Raja Ema ya nang kedak ya oh.. mun nyanyi pun mcm ya, nya kelaka pun kedak ya juak, pelik owh..

tq Mak Piah xoxo

DeLancrettLurpak said...

Kak Putu,

Abisla Kak Putu, confirm nightmare membayangkan saya menari, hahahahhaha

Rozie said...

dulu nengok dlm tv org p London lain macam jealous rasanya. sekarang... London? yawnnn! hahahaha berlagak siot! wonder where all the pigeons migrated to...hurm...?

Liasari said...

owhh ini betul2 entry kenangan mengusik jiwa... krn drama cinta antara benua tu lah sy beli kaset amy mastura... hari2 dgr lagu kasih kita, smpi hari ini entah ke mana kaset tu... one of the malay drama yg memberi kesan hahaha (kesannya? ikat perut simpan duit belanja skolah buat beli kaset!)

DeLancrettLurpak said...

Rozie,

Pigeon tu semua sudah bertukar kepada gagak2 hitam yg bersepah dkt Hackney, matiklah racist, hahhaha

DeLancrettLurpak said...

Kak Liasari,

Saya tak pernah beli kaset, hahahaha.
Tapi saya mmg suka lagu ni, rasa happy je dengar, kann?

Silver Fern said...

Dr Lurpak, u ni kan buat i teringat2 balik citer2 tersebut.. Ada satu lg cite belakon obersi jugak dia dah kawen tp kena menyamar jadik org gaji yg suka pakai sun dress dgn shawl/selendang kaler putih.. Citer apa ntah, terbayang2 wajah pelakon tp nama i xingat.. Matila lepas ni mesti pi carik kat youtube... Thanks for taking me back down to memory lane... :)

DeLancrettLurpak said...

Silver Fern,

Kalau memory lane yang indah2 belaka, takpe la nak ingat kan? Kalau dah kena tinggal boyfren, perit gak, hehehe.

Anyway, bukan cerita Cinderella ke tu?

Related Posts with Thumbnails