Wednesday, 5 September 2012

Londra

Hari Sabtu lepas kan saya pergi berjimba-jimba dengan rakan opis saya, Sarah yang datang dari France. Kami berjumpa dkt Victoria tube station then terus gerak ke Malaysian Hall utk letak luggage. Lepas relax seround dua, kiteorg gerak ke Portobello Market then straight to Oxford Circus area. Bila masuk dkt Regent street, dapatlah tgk circus free di tgh bandar London, diorg tgh training utk circus kot.


Lepas pengalaman lunch yang mahal tapi tak berapa sedap, kami tak serik lagi, kami breakfast jugak dekat situ the next morning. Order nasi lemak. Sambal big time punya fail, timun halus gila. Saya nampak seorang blogger sedang makan dengan suami dan anaknya, tapi saya tak tegor sebab tak ingat nama, hehe. Lepas tu, terus siap dan gerak ke Buckingham Palace. Ni kali ke berapa ntah saya pegi sana, tapi kali ni, gile ramai la manusia, hishhh! Then, kami gerak ke kedai-usha-bolehla-beli-tak-mungkin. Lepas puas usha dan telan air liur banyak2 bila lalu dkt Food Hall, kami rasa nak makan. 


So, kami keluar dari Harrods dan makan dkt kedai yang betol-betol depan Harrods tu yang namanya adalah Gran Caffe Londra. Dah lama saya usha je kedai ni, asik la ramai orang, so mesti lah sedap ye dak. 

Rupanya kedai ni adik-beradik dengan Patisserie Valerie.


Sarah makan Scottish Salmon Fillet.
Saya rasa sikit. Sedap gilo! Next time nak ajak T-Bag makan sini dan order ini, nyumss!! Mashed potato dia adalah sgt terbaek, sebab rasa velvety, buttery, ahhhhh!

Saya makan Salmon and Crab Fish Cakes. Dulu saya makan crab cakes dkt Birm and saya rasa itu dah best gila, ternyata saya salah, yang ini lagi sodap.

Ini adalah restoren Italian tapi surprisingly takde pasta or pizza served. Oleh kerana dia adik beradik dengan Patisserie Valerie, so sangat la banyak collection kek nya. Tapi sebab dah kenyang gila, tak dapek la nak makan kek segala.

Lepas tu kami collect bag dari Malaysian Hall then terus ke Victoria Coach Station utk catch our bus to Bristol. Megabus punya driver adalah jelmaan rempit. Gile la laju dia bawak pastu asik la terbreak mengejut, stress ok! Sampai rumah pukul 7.35 pm dan terus beroperasi membuat mee hailam.


Walaupun cita-cita ke Londra utk melabur di Bond Street tidak tercapai, cita-cita murni itu tetap tercapai apabila T-Bag telah membawa saya ke Bicester ke sekian kalinya semalam, aawwww!! 


Photobucket

2 comments:

Fazira said...

Bicester lagi???
beli apa lagiiii....
eeeeeeeeeeee... jeles tak beli handbag banyak2 macam kak mimah...
rasa macam budak2 ja saya pakai cross bag sy ya lusuh tu.. orang lain budak2 lepas spm pun dah bergaya pakai coach.. hahaha

DeLancrettLurpak said...

Fazira,


Alaa beli yg murah2 jeww.. Takdo duit nak bergucci bagai, hahaha..Jgn main2, budak lepas sekolah lagi hebat dari kita yg dah kerja ni tauu

Related Posts with Thumbnails